2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

Macarons (Bandymas Nr.1)

 Nežinau kaip čia nutiko, bet faktas tas- kad pirmas blynas neprisvilo :P
Išsirinkau pirmą pasitaikiusį receptą ir surizikavau :) Gavos dieviški ♥ Tirpsta burnoje. Tik turėjau problemą...nežinojau kokios spalvos jų norėčiau :D Pasirinkau žalią. Mano malti riešutai buvo su luobelėm sumalti, tai galutiniam rezultate jie gana įdomiai atrodė.
Taigi, 10 vienetų macarons (20 puselių) išsikepti reikia:

45 g maltų migdolo riešutų
75 g cukraus pudros
10 g cukraus
35-36 g kiaušinio baltymo
mėgiamos spalvos dažų (tinka tik milteliais arba želinės konsistencijos)

Laiku įsijungti orkaitę iki 140°.
Cukraus pudrą gerai sumaišyti su maltais riešutais. Aš šiuos tiesiog subėriau į indelį ir gerai gerai iškračiau. Tada belieka šią visą masę per sietelį persijoti, kad didesni riešutų gabaliukai atsisijotų. Ši visa procedūra pas mane užtruko ilgiausiai, nes pačiame gale labai jau daug tų riešutų atsisijojo, kad maliaus per du kartus, kol galima sakyti viską persijoti buvo galima. 
Kiaušinio baltymą plakti. Kai šis pradės baltuoti, suberti cukrų ir toliau plakti. Na ir toliau plakti, kol masė labai labai balta taps. Sudėti dažus ir dar šiek tiek paplakti viską. 
Į baltymą berti 1/3 sijotų riešutų ir sujungti atsargiai viską. Geriausiai šiam reikalui tinka silikoninė mentelė, kuriai tešla tik atsargiai į vieną pusę sukant sujungiama. Berti vėl 1/3 riešutų masės ir išsukti. Suberti likusius ir vėl išsukti. Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti mažus blynelius (20 vienetų). Leisti 20-25 min pastovėti, kad viršus apdžiūtų. Pasistengti, kad macarons negautų skersvėjo ;)
Pašauti į orkaitę 14 min (Aš pašoviau į orkaitės vidurinį aukštį). Traukti lauk ir iškart perkelti su kepimo popieriumi ant vėsaus paviršiaus. Po keletos min macarons kuo puikiauisiai nusiima nuo kepimo popieriaus. 

Kadangi macarons kepiau gana spontaniškai, tai aišku ir pertepimą ganėtinai spontaniška dariau iš

15 g grietinėlės &  50 g pieniško šokolado. Grietinėlę pakaitinau ir šioje ištirpinau smulkintą šokoladą. Pastačiau 1 val šaldytuvan ir ištraukus išplakiau. Uždėjau šiek tiek ant vienos macarons puselės ir kitą uždėjus "pasukau" šiek tiek . Šiaip turiu pasakyti, nesigavo jau čia man tas pertepimas ideliai, bet skonis atpirko viską ♥ 
Sėkmės išbandant ;)

Šaltinis: čia
Antras kepimas 05.11.2013 ir šis pavykęs ♥



*******
Mačiau, jog ir kitiems gaunas pagal šį receptą! Liuks :)

44 komentarai:

  1. Oo geras :) as kuri laika kaupiuosi ju issikepti, bet bijau :) atrodo fantastiskai! Butinai reiks isbandyti.
    P.s. rasei miltus su riesutais maisyti. Kokius ir kiek?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turbut cukraus pudra turejai omeny..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na ir ką aš daryčiau be tokių atidžių skaitytojų! Čia tiesiog iš įpratimo miltais įvardijau cukraus pudrą. Ačiū, pataisiau. Miltai visiškai nereikalingi kepant macarons.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Nea, dariau viska kaip ir rasiau. Labai spontaniskai ;)

      Panaikinti
  5. ^ __________________^ (sehr breites Grinsen)
    Danke :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lenkiu galva - tobuli. Pasirodo neturi reiksmes tas baltymu sendinimas...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bet koks nuostabus puodelis fone :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esu tikra espresso puodeliu fanė, negaliu sendaikciu turguos pro šiuos praeiti :)

      Panaikinti
  8. Nu shakes, kokie tobuli!!! o as su jais susipykau, kiek kepu, tiek nesigauna. Tiesa, vienas bandymas jau buvo panasesnis i macaroons, bet toli grazu ne toks kaip taviskis :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jau bijau antro bandymo, kad nebūčiau su šiais tik laimės apturėjus :) tikiuos jog išbandys kas iš skaitytoju ir taip pat gerai atsilieps.

      Panaikinti
  9. Isbandys butinai :) jau ir migdolus maltus spintelej apgyvendinau. Tereikia damusti torto gabala ir susikaupti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O koks tortas tupi saldytuve? As irgi noriu kokio, bet neapsisprendziu :o Galbut susigundyciau Jusu valgomu :)

      Panaikinti
  10. Pas mane medutis, buvo like lakstu, tai sutepiau prie kavos. O va ryt turiu iskepti baltu biskvitu torta (ka tik iskepiau rafaello torto biskvitus) su kriausiu gabaliukais grietineles-balto sokolado kreme ir karameles laseliais maskarpones kreme. Juokingiausia, kad mikseris perdege baigiant tesla plakt, turbut isizeide, kad visa diena KitchenAid'us apziurinejau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Wow kaip skaniainuskambejo pertepimas siandieniniam tortui! Gal galima butu proporcijas mazdaug :)

      Taip taip. Man ir pasitaiko tokiu mistiniu dalyku kai tik pradedi kazko naujo ieskot :o daznai uzpykstu ant geliu, tada jos augt nors pradeda :))

      Panaikinti
    2. Hmm.. jau daugmaz is akies darau :) zodziu, pirmas kremas butu toks: 200g balto sokolado istirpdau garu voneleje su slakeliu grietineles, veliau viska sumaisau su keliais saukstais maskarpones, issiplaku kokius 600g grietineles ir per kelis kartus sujungiu su sokolado mase. Arba galima tiesiog kaip musa ruosti is anksciau, tik tirpdyti sokolada su daugiau grietineles ir gerai atvesinus isplakti, tada ir maskarpones nereik cia. Ant torto dedu pora saukstu kremo, tada pjaustytas virtas arba konservuotas kriauses ir vel krema. O kitam kremui 500g maskarpones isplaku su puse indelio kondensuoto pieno ir saukstu medaus. Tada imaisau sauksta isbrinkintos ir istirpdintos zelatinos ir sujungiu su 300g plaktos grietineles. Dedu kremo, ant virsaus sauksteliu isdelioju karameles gabaliukus ir vel uzkloju kremu. Labai paprasti kremai, manau taves tikrai nereikia mokinti :)

      Panaikinti
  11. Tiesa, biskvitus laistau nuo kriausiu likusiu sirupu, I kuri ispaudziu citrinos sulciu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vajezau kaip skaniai nuskambejo. Ryt jauciu isbandysiu tavaji pertepima su kondensuotu pienu. Tik noriu kokio sokoladinio biskvito ♥ Aciu uz ideja :*

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aciu Aguonelei ir man gavosi macarons

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Wow, antras atsiliepimas ir pirmas, kurism pavyko macarons!!! Dziaugiuos be galo. O gal kokia nuotraukele i fb?

      Panaikinti
  14. Aguonele, super!! Dar tik kepa, bet jau matau, kad bus puikus!! Virsus lygus, sijoneliai matosi! O teslos skonis! Galima ir nekept buvo, tiesiog sauksta didesni pasiieskot! Kas dvejoja, nedvejokit! Aisku sijojimas migdolu nedziuginantis :) zodziu, as nepasismulkinau, is trigubos normos kepu ir nesigailiu :)
    P.s. maniskiai svelniai violetiniai :) 80 puseliu.. 40 sausaineliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Skubu rašyti, tai nesirenku profilio nieko... :D Jau dabar matau, kaip jie gražiai kyla orkaitėje, kokie tobuli gaunasi (išskyrus mano formavimo įgūdžius)... Pertepsiu kondensuotu pienu, sviestu ir kokoso drožlėmis ir bėgu maišyti sekančios partijos! Ačiū Jums laaaaaaaaaaaaabai, jei galėčiau, išbučiuočiau! :D

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nesuprantu ar mano svarstykles grybus rodo, bet sudejus visus migdolus, labai tirsta gavosi tesla. Ismeciau.. Einu su svieziais kiausiniais bandysiu. Gali buti kad perplakiau baltymus..

    AtsakytiPanaikinti
  17. o kiaušinio baltymą iš šaldytuvo išėmėt ir iš karto plakėt? ar laikėt kambario temperatūroje kažkiek laiko? kiek esu skaičiusi, tai reikia laikyti net 3 dienas..

    AtsakytiPanaikinti
  18. dar pasitikslinsiu, nes nesupratau, į kurį iš mano klausimų atsakėte :) laikėte kiaušinio baltymą 3 dienas kambario temperatūroje prieš plakant? :)

    ir dar kitas klausimėlis, migdolus pati malėte, ar pirkote migdolų miltus?

    ačiū už atsakymus, labai noriu išmėginti ir aš :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nea, kiausinius imu vis is saldytuvo ir plaku. Jokiu laikymu.

    Pirkau maltus, bet besijojant ju daug liko sieteli tai siuos maliau dar pati, kad i tesla sunaudoti galeciau.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Turbut pirktiniai malti migdolai gerokai padziuve buvo? Nes paciai malantis, turbut gerokai aliejaus issiskirtu ir per sieteli niekaip nepavyktu tos koses prastumti... Turbut susimalus migdolus juos reiketu siek tiek padziovinti. O jei dar pries tai savarankiskai nuzievinti, tai tuos isbrinkusius branduolius tikrai reiketu paziovinti. Kaip manot?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Taip, pirktiniai malti migdolai yra biresni nei paciai maltis. Bet as ir nevargstu su malimu, kadangi sie pas mus +/- 1€ tekainuoja uz 200 g pakeli. Paciai susimalus, tikrai bus sie dregnesni ir bijau net sakyti, kokia itaka teslai duos...nors kiti malas su kavamale! Tiesiog ziurekite kokio dregnumo Jums gausis. Jei pasirodys per daug slapi, kiskite kiek laiko orkaiten.
    Tiesiog norint, kad macarons pavyktu, migdolai turi buti persijojami ir turetu atrodyti kaip miltai...legvuciai.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ir man gavosi!!!!Beveik :) Tik kai kurie suskilinejo,gal galit patarti ka ne taip padariau ?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Viena is priezasciu, jog galbut per trumpai leidot jiems padziuti. Bet tokiu atveju, kai pas Jus jie ne visi sutrukinejo, tai tik manau jog oro bus per daug tesloje buve. Ko gero tie pirmi spausti ir buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Kaip tau pasiseke. As jau bandziau gal 4 kartus ir visi tokie trapus gavosi... :/

    AtsakytiPanaikinti
  25. O ka reiskia trapus? Jie ir turi buti trapus, gi jie pusiau morenginiai. Ar tau visai suskyla,kad neina net lipdyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, labai virsus skyla. Net i rankas neina paimti...

      Panaikinti
  26. Tik dabar recepte pamaciau,kad reikia jiems duoti pastoveti :) As sukisau tik isspaustus i orkaite,o suskilinejo tik keli pirmieji,kaip ir minejot

    AtsakytiPanaikinti
  27. Labai geras receptas, nenuvylė, ačiū Jums!:)))

    AtsakytiPanaikinti
  28. Dariau du kartus ir tesla gavise laaabai kieta. Kas ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
  29. O kodel rasete reikia naudoti miltelinius dazus? Kodel negalima skyscio?

    AtsakytiPanaikinti
  30. Kodel man sutrukineja? Is pradziu gavosi viskas puikiai. Dabar istisai sutrukineja. Tuoj rankos nusvirs kept...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails