Jau seniai kokias pusryčių bandeles bekepiau, tai šiandien pasitaisiau. Tiesiog buvo užėjęs ūpas išsikepti duoną su moliūgu, bet pasirinkau bandeles. Gavos skanios! 10 bandelių išsikepti reikia:
Brandintai tešlai: 100 g kvietinių miltų ( tipo 812; Šiaulių kvietinių)
60 g vandens
2 g druskos
1 g šviežių mielių
Viską užminkyti, palikti pirma 1 val kambario temperatūroj pastovėti, o vėliau perkelti šaldytuvan. Mažiausiai 24 val. Pas mane net kelias diena tupėjo....
45 g moliūgo sėklų
20 g salyklinių dribsnių
20 g avižinių dribsnių
10 g druskos
165 g verdančio vandens
Plikiniui skirtus produktus užplikyti vandeniu ir palikti brinkti taip nuo 1 iki 3 val.
Tešlai: brandintos tešlos
viso plikinio
225 g kvietinių miltų (tipo 550)
50 g rupaus malimo ruginių miltų
10 g skysto medaus
10 g aliejaus ( moliūgo arba graikinių riešutų)
10 g šviežių mielių
70 g tarkuoto moliūgo
100 - 110 g vandens
Visus produktus dėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Taip 8 min, kol gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir palikti taip šiltai pastovėti. Iki 1 val. Išsiversti ant lengvai miltuoto stalo, padalinti į 10 dalių, uždengti ir palikti 5 min "pailsėti". Suformuoti bandeles ir palikti kilti +/- 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 240°, apačioje padėti skardelę. Pakilusias bandeles apversti ir pašauti į orkaitę. Įpilti į skardelę verdančio vandens ir uždaryti duris. Po 10 min orkaitės duris praverti, išleisti drėgmę, prisukti karštį iki 200° ir pabaigti kepti bandeles taip dar 15-20 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą