2011 m. sausio 9 d., sekmadienis

Mielinis pyragas su varškės įdaru

Kepdama sį pyragą kažkur užsisvajojau ir nedadėjau miltų, kurių trūkumas kepimo pabaigoje pasimatė... kepinys nesigavo toks raštuotas kokio tikėjaus ir org. recepte mačiau :) bet skonis geras! beminkant stebėjaus kodėl tokia tešla skystoka, na bet matai bijojau kad man per kieta nebūtų iškepus :DD na žodziu, gyveni ir mokais :) 
Tešlai reikia:

100 g cukraus
1/2 a.š. druskos
18 g šviežiu mielių ( arba 6-7 g sausų)
480-490 g miltų
90 g minkšto/ kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio
185 g šilto vandens

Tešla minkoma mano dar nebandytu būdu: dalimis dedamais miltais. Bet tikrai porėta ir minkšta iskepus  gaunas! Į 120 g miltų rankomis įtrinti šviežias mieles, suberti cukrų ir druską, pamaišyti. Dabar sudėti sviestą ir supylus vandenį užminkyti tešlą. Ją minkyti kombaino pagalba 2 min. Tada įmušti kiaušinį bei suberti 90 g miltų ir toliau minkyti 2 min. Suberti 150 g miltų ir minkyti 8-10 min vis suberiant likusius miltus. Tešla yra tinkama kildinimui, kai ji atšokinėja nuo indo sienelių. Tada uždengti ir leisti kilti kol padvigubės.

Pasidarome įdara pagal savo norus ir salduma: aš ėmiau 1 indelį riebios varškės (250 g), indelį tepamo sūrelio ( 175 g), kiaušinio trynį, 2 pak. vanilinio cukraus (20 g ) bei saujelę džiovintų spanguolių, kurias iš vakaro išmirkiau brendyje :)

Pakilusią teslą lengvai perminkyti ir padarius kamuoliuką padėti kelias min pastovėti. Tada dėti ant kepimo popieriaus, rankomis patąsyti iki stačiakampio. Viduryje sudėti išilgai įdarą, tešlos kraštus  susipjaustyti juostelėmis ir jomis uždengti ( vieną ant kitos sudėliojant) įdarą. Uždengti rankšluostėliu ir palikti 20 min pakilti. Tada aptepti paplaktu kiaušinio baltymu ir pašauti į įkaitintą 175° orkaitę 30-40 min. Ataušusį pyragą apsibarstyti cukraus pudra ir mėgautis :) 

6 komentarai:

  1. Man vaikystę priminei su šituo pyragu, kai močiutė kiekvienoms Kalėdoms kepdavo tokius mielinius pyragus.. Paskui kažkaip dingo ta tradicija :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai vadinas tau būtų laikas šią taridiciją atgaivinti!
    P.S. man šis pyragas šiandien draugystės pyragą priminė :) jį seniau taip mėgdavau, tik jau du bandyti receptai nieko verti nebuvo ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai bandysiu atgaivint daug tradicijų ir sumažint išsaugotų kepinių sąrašą kai orkaitę turėsiu :)
    O matyt valgytoj Draystėj buvo kažkoks slaptas ingredientas, kurio bandyti receptai neturėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, kaip man Draugystės pyragas patikdavo! Jei šis panašus, tai reiks būtiniausiai išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. mano pirmasis bandymas su mielem buvo sitas kepinys si savaitgali :) nesigavo tokio minkstumo, kaip atrodo paveiksliuke, bet vistiek greit nebeliko :)aciu uz recepta :)
    DV :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Puiku kad isvis gavos! Aš kai prisimenu savo pirmus mielinius kepinius... na nieko gero žodžiu. Užtruko ir man kol perpratau aš ją, tik svarbiausia reikia nenuleisti rankų ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails