2014 m. kovo 25 d., antradienis

Batonas Romagnolo

Ganėtinai skanus batonas, be jokio savo išraiškingo skonio. Dviems kepaliukams išsikepti reikia:

Įmaišui: 
250 g kvietinių miltų (tipo 550)
250 g šilto vandens 
3 g šviežių mielių

Tešlai:
viso parūgusio įmaišo
200 g kvietinių miltų
200 g manų miltų
120 g šilto vandens
15 g šviežių mielių
18 g druskos
3 v.š.alyvuogiu aliejaus

Įmaišui skirtus produktus sumaišyti, kiek įmanoma paminkyti (man niekas nesigavo tai aš net nevargau; nors org. recepte rašo minkyti 5-6 min)  ir palikti iki 26 val kambario temperatūroje rūgti.
Tešlai skirtus produktus sudėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Minkyti 10 min, tada uždengti ir palikti kambario temperatūroje kilti (pas mane virtuvėje  21° buvo) 1 val. Pakilusią perlankstyti iš kraštų į vidurį, kol susidarys kamuoliukas ir palikti 10 min "pailsėti". Iš šio kamuoliuko atgnybti (geriausia iš tikrųjų yra perpjauti pasidėjus ant stalo) 4 lygias dalis, suformuoti kamuoliukus ir palikti vėl 30 ilsėtis. Iš turimų kamuoliukų ant nemiltuoto stalo padaryti volelius (galima iškočioti pailgai ir šiuos susukti) , kuriuos po du gražiai susukti ir palikti 30 min kilti.Tada viršuje išsilgai įpjauti ir toliau kildinti 20-25 min. 

Orkaitę laiku įkaitinti iki 200°. Pašovus batonus kepti 20 min, tada karštį atsukti iki 250° ir kepti, kol šie gražią rudą spalvą įgaus. Viskas. Ataušinti ant grotelių ir skanaus! Mums kaip sykis tiko prie grilintų chorizo dešrelių ♥

Šaltinis: čia

5 komentarai:

  1. Aguonėle aš tau baltai pavydžiu tavo santykio su duona:)) taip aš ją mielai valgau, bet kai reikia ją gaminti mes baisiai nesutariam. Mielai pas tave į kursus užsirašyčiau:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nera cia ko pavydeti, viskas ismokstama;) man seniau irgi daug kas atrode neiveikiama. Bet pradejau dometis, bandyti ir siandienai jau jauti ta tesla ;)

      Panaikinti
  2. Man tas Romagnolo taip žavingai nuskambėjo. Kaip kokio meilužio iš Italijos vardas! :D O po to rašai, kad "be jokio išraiškingo skonio", tai aš prie seno gero tarybinio batono recepto liksiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kas teisybe tas ne melas ;) pavadinimas ispudingesnis nei skonis ;)

      Panaikinti
  3. Aš irgi pagalvojau, kas čia per "sexi" batonas...o Tu iš kart šast ir į vietą:) Kad neprisisvaigti nuo pat ryto;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails