2014 m. vasario 4 d., antradienis

Kiauliena su pak choi rytietiškai

Kai pamačiau pas Audrių šį patiekalą, nusprendžiau kuo skubiausiai išbandyti. Man patinka viskas kas greita, paprasta ir be galo skaniai skamba :) Tik beieškodama svogūno laiškų, akimis užklydau už tikrų kinietiškų kopūstų (pak choi) ir žinojau bus su jais! Nerealiai skanu. Tas mėsytės minkštumas, sūrumas puikiai dera su pak choi. Na ir aišku kas be ko ryžiai. Kaip gi be jų. O šiam patiekalui ėmiau:

~ 400 g kiaulienos išpjovos
pak choi ( man kuo daugiau tuo skaniau. Kadangi buvo mažyčiai, tai dėjau visus 5)

50 ml sojos
3 skilteles česnako
1 a.š. cukraus
1 a.š. su kaupeliu kukurūzų krakmolo

Mėsytei nupjausčiau visokius riebaliukus ir įdėjau porai val į kamerą, kad ši šiek tiek pastengtų ir tada geriau pjaustytųsi. Vėliau beliko supjaustyti kuo ploniau. Aš nedariau jokių juostelių, tiesiog pjausčiau filė griežinėliais plonais. 
Marinatą pasidariau iš nurodytų produktų ir palikau jame šiek tiek mėsytę marinuotis.
Gilią keptuvę įkaitinau, įpyliau šiek tiek neutralaus aliejaus, sudėjau mėsytę ir pastoviai maišant pakepiau kelias min. Gal kokias 2-3 min. Sudėjau stambiai pjaustytus pak choi ir dar pora min pakepinau. Viskas. Pak choi turi dar turėti traškesį, dėlto nepersistengti ;) 
Belieka įsidėti ryžių, ant jų mėsytės ir skanaus!!!

9 komentarai:

  1. Aguonėle, Pak Choi saločikės yra gėris, o jų dar ir LT yra pirkti:))) AŠ jas irgi perku ir dedu į visokias Thai sriubas ar kaip karštą garnyrą:) O vyras, tai negali jų pakęsti....bet juk pripras?:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man jos ir neapdorotos skanu! Gal as koks zuikis praeitam gyvenime buvau? :)) o ir vyriskoji lytis nesipriesino, sake skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, parasyk man prasau, ar dar rodo raides komentuojant mano bloge?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciu:) Bandysiu dar ka nors padaryti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar Jums nebūna mėsa sūri nuo sojos? Gal mano čia tik mano soja labai sūri...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš kaip dariau su paprasta soja, tai čiut sūrumas jautės, bet kompensavo ryžiai tai. Dabar tik soją beveik be druskos nusipirkus, tai liuks.

      Panaikinti
  6. Gal is siu salotu galima pasigaminti kaip garnyra prie mesos gal kas zinot receptuka

    AtsakytiPanaikinti
  7. what's up colleagues, nice article and nice urging commented at this place, I am truly enjoying by these.
    일본야동

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails