2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Zacherio tortas

 Pradėkim savaitę nuo skanaus torto/pyrago. Bręstantis kelias dienas, bet kiekvienas kąsnis prie kavos puodelio tikrai vertas to. Šiaip jie būna dažniausiai nerealiai saldūs, bet šiame saldumas man atiderintas idealiai pasirodė! Aš kepiau 20cm tortinės formoj ir ėmiau:

100 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus 
100 g šokolado (50 g juodo ir 50 g pieniško)
4 M dydžio kiaušinius (atsiskirti reikia)
100 g miltų
6 g kakavos
žiupsnelį druskos
1 ir 2/3 a.š. kepimo miltelių

Pertepimui:
180 g abrikosų uogienės
30 g apelsinų likerio (aš pyliau konjako)

Šokoladiniam glaistui: 

(aš ėmiau tokį savo pamėgtą variantą. Org. recepte reikia tik šokolado ir sviesto. Man per daug kietai tai skamba)
150 g šokolado
2 v.š. grietinėlės
2 v.š. vandens
1 v.š. skysto medaus

Orkaitę įsijungti iki 160°.
1 diena. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purumo, įplakti po vieną kiaušinio trynius. Šiek tiek praaušusį šokoladą supilti į sviesto masę ir dar gerai išmaišyti viską.
Kiaušinio baltymus išplakti su druska iki lengvo standumo. Miltus susimaišyti su kakava ir kepimo milteliais, įsijoti į sviesto masę ir gerai išmaišyti viską. Pačiame gale sujungti ir baltymus su sviesto mase. Gautą tešlą sukrėsti į kepimo formą ir pašauti kepti 50-60 min. Leisti rankšluostėliu pridengus iki kitos dienos formoje vėsiai stovėti.

2 diena.  Iškeptą pyragą persipjauti į 3 dalis ir ištepti gerai pertepimu, šonus taip pat. Statyti šaldytuvan.

3 diena. Šiaip pyragą jau galima aptepti glaistu ir vėl statyti šaldytuvan. Aš pyragą įdėjau į maišelį ir vėl pastačiau šaldytuvan.

5 diena. Pyragą apsitepiau glaistu, leidau šiek tiek kambario temperatūroje pastovėti ir jau pjoviau ragauti! Skanu :)
P.S. "Biskvitas" man iškepė su maža kepurėle. Tai perpjovus aš viršutinį sluoksnį į tortinės apačią dėjau, kad ištepus tortą viršų lygų turėčiau :) 
Šaltinis: čia

7 komentarai:

Related Posts with Thumbnails