2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Vištienos sparneliai, marinuoti granatų sirupe

Šiandien išbandžiau tokį įdomų patiekalą. Beskaitant receptą, tiesiog degė many noras jį išbandyti.
Sirupą išsiviriau prieš gerą savaitę, bet tik va kada pavyko šį panaudoti! Mane sužavėjo daržovės. Toks keistas derinys...saldumas, sūrumas ir česnakas. Sparneliai kaip sparneliai, nieko įspūdingo. Man patiko nerealiai pats derinys, bet tai tikrai patiekalas ne kiekvienam. Bet įdomumo dėliai rašau. Ėmiau:

vištienos sparnelių
druskos, pipirų
5 v.š. granatų sirupo

1 didesnį baklažaną
6 skilteles česnako ( 3 nuluptas, 3 ne)
2 raudonus svogūnus
saujelę graikinių riešutų
alyvuogių aliejaus
šviežių petražolių

Vištienos sparnelius geriausia iš vakaro įtrinti druska, pipirais bei granatų sirupu ir palikti pasimarinuoti.
Baklažaną supjaustyti didesniais gabaliukais ir dėti į kepimo indą. Svogūnus supjaustyti į 6 dalis ir dėti taip pat į indą. Prilaužyti riešutų, sudėti 3 česnako skilteles, pjaustytas plonomis riekelėmis ir 3 įmesti taip. Sudėlioti ant viršaus sparnelius, apšlakstyti gerai alyvuogių aliejumi, uždengti ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę 30 min. Atidengti ir kepti dar 30 min. Aš sparnelius kartą apverčiau ;) Skanaus!

Šaltinis: žurnalas "Jamie" Nr. 01.2012

4 komentarai:

  1. Atrodo ir skamba tai labai skaniai :) Man patiktų :) Bandžiau paukštieną marinuoti su savos gamybos aronijų sirupu, manau, kažkas panašaus, tik granatų sirupe daugiau rūgšties :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu man tai savi sirupai tai kažkas tokio. Dedu kur papuola :) Kaip kokia ligonė. Šiame patiekale padažui pridavė tokią gerą natelę ;)

      Panaikinti
  2. Sparnelių nemėgstu (nėr mėsooos ką valgyt), bet mmm kaip jie čia skaniai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šitą receptuką tai jau būtinai užsirašau išbandymui, nes granatų sirupo pas mane visuomet apstu. Tik vis pamirštu, kad jį turiu:) Geros proporcijos marinato - nereiks savo kurti. Ačiū!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails