Reikia (26cm formai):
300 g mėgiamo šokolado (aš maišau juodą su pienišku)
220 g sviesto
žiupsnelio druskos
+/- 10 g vanilinio cukraus
175 g cukraus
4 didelių kiaušinių
2 v.š. miltų
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje. Tada plakti ir suberti cukrų bei druską. Kiaušinius mušti po vieną, po kiekvieno gerai išplakant. Pačiame gale suberti miltus ir atsargiai išsukti tešlą. Paskleisti į kepimo formą ir kepti 190° 30-35 min. Patiekti visiškai ataušusius.
Aš kepiau 30*11 cm formelėje iš pusės kiekio 20 min. Gavos idealus. Patiekiau su mascarponės&grietinėlės mišiniu, bet turiu pasakyti jog be jo daug skaniau.
Omg.. atrodo nuostabiai!!
AtsakytiPanaikintiIsduok paslapti, kaip sumaisai maskarpone su grietinele? Man visad suskysteja, nors neplaku.. tiesiog kazka ne taip darau ir nezinau ka. Aciu!
Tikras gėris! O dar tos uogos... Seilė tįsta :)
AtsakytiPanaikinti