Kol dar orai šaltesni, galima ir šiek tiek sunkesniu maistu mėgautis. Labai skanūs, greitai (nes greítpuody gaminos :p Puode troškinant užtrunka nuo 1 1/2 iki 2 val.) pasidarantys suktinukai. Aš gaminu juos dažniausiai 2 dienoms. Vieno suktinuko drąsiai žmogui užtenka. Kas be ko 4 vienetai jautienos vos ne 1 kg sveria! taigi reikia:
Jautienos mėsytės (iš kumpio, plonai atpjautos)
garstyčių
plonai pjaustytos šoninės
marinuotų agurkėlių
druskos, pipirų
morkos, svogūno
česnako
petražolės šaknies arba saliero stiebo
puodelio jautienos sultinio
paprikos pastos
aš dar ir buko padažo šaukštelį įdedu
Jautienos mėsytę paskleisti (čia ji parduodama jau taip, kad jos 'mušti' jau nereikia), pabarstyti druska bei pipirais. Kiekvieną gabalėlį aptepti gerai garstyčiomis, iškloti šonine bei plonai pjaustytais agurkėliais
ir susukti. Sutvirtinti siūlu ar mediniu dantų krapštuku.
Greitpuody apkepti skystame svieste iki gražaus rudumo ir atsidėti į šoną.
Tada į puodą sudėti smulkiai pjaustytas moras bei salierą ar petražolės šaknį, galima ir svogūno ar poro, česnako ir pakepinti viską šiek tiek. Įspausti pomidorų ar paprikos pastos ir dar šiek tiek pakepinti. Užpilti vynu ir leisti šiam beveik visam nugaruoti. Supilti sultinį, paskaninti druska bei pvz. aštriu buko padažu, sudėti suktinukus ir puodą uždaryti. Virti ant aukščiausio slėgio (nuo vakumo susidarymo) 20 min. Jei jau suktinukai labai ploni gavos, tada žinoma mažiau. Bet kiek čia jau esu šių darius, man būtent tiek laiko ir reikėjo. Gaunas minkšti minkšti. Belieka puodą atidaryti, suktinukus išimti ir padažą sutrinti blenderiu. Paskaninti. Sutirštinti jei reikia ir patiekti. Idealiai tinka burokėliai ir bulvių košė ;) Skanaus!
Aguonele, kaip tik vakar nusipirkau jautienos. Reikes isbandyti:) Labai jau graziai atrodo suktinukai pas Tave:)
AtsakytiPanaikintiO dievai, koks skanumas čia!!!
AtsakytiPanaikinti