2015 m. vasario 2 d., pirmadienis

Vištienos suktinukai su faršu ir riešutais

Namie turėjau 9 vištienos kulšelių kumpelius. Mąsčiau. Mąsčiau. Gal ir iki šiol mąsčius būčiau ką čia su jais padaryti, bet deja valgyt tai reikėjo geitai. Taigi, vėl suktinukai. Ir visai nieko gavos! Ėmiau:

9 vištienos kumpelius be odos
saujelę graikinių riešutų
parmos kumpelio

Aptepimui (na nebūtina, bet aš visada tepu šiuo mišiniu. Ir nieko tokio jei neturite imbiero. Tinka ir be jo):
imbiero
česnako
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
medaus
druskos

2 kumpelius ir riešutus supjausčiau smulkiai su blenderiu. Paskaninau mėgiamais prieskoniais, druska bei pipirais. Likusius kumpelius pasimušiau, paskaninau druska bei pipirais. Ant kiekvieno uždėjau parmos kumpelio, paskirsčiau pasiruoštą faršą ir susukau. Apkepiau ant stiprios kaitros iš visų pusių ir perdėjau į kepimo indą. Aš mėgstu keptus burokėlius (šiuos šiek tiek apverdu greituody). Tai šiuos taip pat prie kumpelių įdėjau, vyrui-apvirtų bulvių. Į kepimo formą ir česnako galvos riekelių įdėjau, citrinos riekelę, aptepiau suktinukus ir pašoviau į 200° orkaitę. Manau gal kokiom 25min. Tiesiog nuo suktinukų storio priklauso. Galima ir apversti kartą.
Žodžiu buvo nerealus derinys! Skanaus!

2 komentarai:

  1. Aguonėle, kepi uždengusi folija ar tiesiog be nieko?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesiog be nieko, apskrusti turi vistiena siek tiek ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails