2014 m. liepos 4 d., penktadienis

Mascarponės tortas su juodųjų serbentų putėsiais

Ieškojau kažkokio torto recepto su mascarpone. Kai dar pamačiau, jog ir serbentai dedas, tada nieko nelaukus ir išbandziau. Tikrai, lengvas vasaros tortukas ;) 18 cm kepimo formai išsikepti reikia:

Biskvitui:
3 kiaušinių
pusės stiklinės cukraus
1 v.š. vandens
pusės a.š. kepimo miltelių
100 g miltų

Biskvitas iškepa NEREALIAI aukštas! Aš pati nustebus buvau, kad įmanoma tokį biskvitą išsikepti. Dėlto atvėsusį pjausčiau į tris dalis.
Įsijungti orkaitę (180°).
Kiaušinius atsiskirti ir iš pradžių išplakti baltymus, po truputį supilant cukrų, iki standumo. Kai jau matysis blizgumas, dėti po vieną kiaušinio trynį ir gerai paplakti. 
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į kiaušinių tešlą. Įpilti vandenį ir atsargiai sujungti viską. Sukrėsti į kepimo formą ir pašauti į orkaitę 30 min. Ištraukus ataušinti ir perpjauti į 3 lygias dalis.

Juodųjų serbentų putėsiams:
250 g juodųjų serbentų
50 g cukraus
10 g želatinos (arba 6 lapelių/ kitą kartą bandyčiau gal net ir su 5 tik)

Želatiną užpilame vandeniu ir brinkiname.
Serbentus (galima ir su koteliais visais) kartu su cukrumi kaitiname, kol šie pradės skirti sultis. Aš kad viskas greičiau eitūs, sutryniau trintuvu kaip kad bulvių košę gaminčiau. Gautą masę pertryniau per sietelį, įdėjau išbrinkusią želatiną ir pastačiau šaldytuvan, kad stingti pradėtų. Neišsigąsti, nes užtrunka kurį tai laiką. Pradėjus stingti belieka išplakti iki kol masė pavigubės ir šviesią spalvą įgaus.

Pertepimui:
250 g mascarponės
60 g cukraus
200-210 g grietinėlės
šiek tiek citrinos sulčių

Grietinėlę išplakti su cukrumi bei citrinos sultimis ir vėliau sujungti su mascarponės mase.  

Renkame tortą kaip širdis geidžia. Biskvitus geriausia gerai sulaistyti kokiomis pvz. apelsinų sultimis. Skanaus!
Šaltinis: čia

13 komentarų:

  1. Man, prašau, iš arčiau parodyti ąsotį, nes labai jau "interesnas" ir gražus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prasau ;)
    http://www.menu-design-shop.de/Karaffe+1L.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super! Skaniai atrodo..:) O man šis tortas laaabai patinka, neįmantrus ir visiem svečiam įtinka..;))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip tik mastau ka dukrytei 3 metuku proga kepti..manau sis visai turetu patikt ir vaikam ? Tik ar neperdaug bulkinis,labai daug biskvito ir kremo mazokai...bet gal nera sausas ? Kaip skoniu skanu ar labai skanu ? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal tik taip atrodo, kad daug to biskvito. As kai issikepiau tai net ir issigandau, kad jis tooooks didelis gavos. Delto ir pjausciau i tris dalis. Tu gali net i keturias pjaustyti, tiesiog atitinkamai pertepsi tik. Pats biskvitas visai nesprangus, as dar gerai sulaisciau tai tirpo :)
      Skoniu tai skanu. Man kaip sokoladiniu tortu megejai tuk sokoladiniai buna labai skanus ;)

      Panaikinti
  5. Labai apetitnas tortukas :) Niekad nebuciau pagalvojus isplakti serbentu mases, cia tai geras..

    P.S. 18-20 cm. formai pilnai pakanka ir biskvito is 2 kiausiniu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O želatiną reikia ištirpinti ar užtenka tik išbrinkinti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi serbentų masė šilta, tai želatinos tirpdyti nereikia.

      Panaikinti
  7. Ačiū Aguonėle už puikų tortuko receptą! Labai vasariškas ir gaivus... 2 kartus kepiau ir kas ragavo, visi teigė, kad skonis labai geras... Rūgštumas susilieja su saldumu. Tiesiog! Bet turiu klausimą: Abu kartus aptepus tortą, kitą dieną serbentų pertepimo sluoksnis išlįsdavo, t.y. šone pasimatydavo serbentų sluoksnis. Skoniui aišku įtakos tai nedaro, bet jei vežčiau progai, tai jau atrodo nebelabai gražiai... Kaip padaryti, kad tas sluoksnis neišlįstų? Labai lauksiu atsakymo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, jog neimanoma sito padaryti, kadangi serbentai jau labai dazanti uoga. Galbut viena ideja belieka sonus kokiais riesutais ar migdolu luobelemis apdelioti.

      Panaikinti
  8. Seilė tysta.... o kažin ar tiktų šaldyti serbentai, juos atlaidinus?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Zinoma jog tiktu, juk jie kaitinas vistiek.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails