~1,5 kg kalakutienos kumpį
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
druskos, pipirų
čili pipiriukų
pora skiltelių česnako
4-5 svogūnus (galiu pasakyti, jog šie išsitroškinę buvo tooookie skanūs, kad tikrai nepagailėti reikia)
macnaus sultinio (galima ir porto vyną ar gerą kitą raudoną imti)
klevų sirupo ( nebūtina)
Kalakutienos kumpio odelę įpjauti įstrižai. Gerai įtrinti prieskoniais bei trintu česnaku. Galima šiek tiek palikti pasimarinuoti.
Svogūnus supjaustyti ir šiais iškloti kepimo puodą. Ant jų uždėti kumpį ir užpilti 150 ml sultinio. Uždengti ir pašauti į 220° orkaitę ~1,5 val. Tada traukti lauk, orkaitės karštį atsukti iki 240°, kumpį aptepti klevų sirupu ir pašauti kepti taip dar 15 min (taip pat įpyliau dar šiek tiek sultinio, nes norėjau daugiau padažo). Aš traukiau lauk, kai termometras netoli 90° rodė. Buvo idealu. Skanaus!
Aguonėle, labai skanu man visi kepsniai ir troškiniai iš ketaus puodų:) Aš net keptuvę, tonos svorio turiu ir kartas nuo karto joje kepu (ypač kai noriu pasportuoti)...kažkas nerealaus:)
AtsakytiPanaikinti