2014 m. liepos 11 d., penktadienis

Greitai iškepamas pyragas su raudonaisiais serbentais

Kadangi serbentų medelis prašos būtinai nuskinamas ir uogos tooookios skanios šiuo metu, bet jų visų nesuvalgysi, tai dalis keliauja į šį pyragą. O jis yra tikrai vertas nuodėmės ♥ Mes dviese susėdę pusę jo iškart prie arbatos sudorojom....
18 cm kepimo formai reikia:

~ 150 g raudonųjų serbentų
125 g minkšto sviesto
125 g cukaus
iš akies vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
2 M dydžio kiaušinių
125 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių 

Orkaitę įsijungti iki 180°.
Minkštą sviestą išplakti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska iki purumo. Mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir subėrus į sviesto masę išsukti su šluotele, kol miltų nesimatys. Pusę tešlos krėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant šios paskleisti serbentus ir sukrėtus likusią tešlą, išlyginti paviršių ir pašauti kepti taip 25-35 min. Tiesiog tikrinti mediniu dantų krapštuku ar jau iškepę ;) Skanaus!
 Šaltinis: su keletu savo pakeitimų pagal žurnalą "Lecker Bakery" Nr. 4.2014

2 komentarai:

  1. atrodo niam niam! :) tik deja, mano šeimynai tikrai nepraeis....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tik pusę 18 cm pyragėlio? :D Man pasidarė gėda dėl mūsų ėdrumo...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails