Kadangi serbentų medelis prašos būtinai nuskinamas ir uogos tooookios skanios šiuo metu, bet jų visų nesuvalgysi, tai dalis keliauja į šį pyragą. O jis yra tikrai vertas nuodėmės ♥ Mes dviese susėdę pusę jo iškart prie arbatos sudorojom....
18 cm kepimo formai reikia:
~ 150 g raudonųjų serbentų
125 g minkšto sviesto
125 g cukaus
iš akies vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
2 M dydžio kiaušinių
125 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Orkaitę įsijungti iki 180°.
Minkštą sviestą išplakti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska iki purumo. Mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir subėrus į sviesto masę išsukti su šluotele, kol miltų nesimatys. Pusę tešlos krėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant šios paskleisti serbentus ir sukrėtus likusią tešlą, išlyginti paviršių ir pašauti kepti taip 25-35 min. Tiesiog tikrinti mediniu dantų krapštuku ar jau iškepę ;) Skanaus!
Šaltinis: su keletu savo pakeitimų pagal žurnalą "Lecker Bakery" Nr. 4.2014
atrodo niam niam! :) tik deja, mano šeimynai tikrai nepraeis....
AtsakytiPanaikintiTik pusę 18 cm pyragėlio? :D Man pasidarė gėda dėl mūsų ėdrumo...
AtsakytiPanaikinti