2015 m. birželio 20 d., šeštadienis

Greitas nekeptas desertas su vyšniomis

Turėjau pusę indelio mascarponės, o varškės pas mane pastoviai dideliais kiekiais rasti galima :) Beliko tik sumaišyti ir į indelius sudėti. O dar kai šiuo metų laiku uogų pasirinkimas platus, tai galima ir šiomis pagardinti. Dviems asmenims ėmiau (galima sakyti viską iš akies dėjau):

5 pilno grūdo sviestinius sausainius (tinka belekokie, tiesiog kokių turite)
15 g sviesto
cukraus (priklauso kokie sausainiai. Galbūt išvis nereiks)
125 g mascarponės (tikrai nesvėriau kiek jos buvo. Tiesiog apytiksliai)
125 g kreminės/švelnios varškės
vanilinio cukraus
150 g vyšnių (pora saujelių)
uogienės cukraus (20-30g)
šiek tiek apelsinų sulčių (arba vandens)

Pirma geriausia pasiruošti uogas. Vyšnioms išimti kauliukus ir sudėjus į mažą puodelį įpilti šiek tiek vandens ar sulčių, užberti cukraus ir užvirti. Virti, kol vyšnios šiek tiek patiš ir nukelti nuo kaitros. Atvėsusios turėtų nuo uogienės cukraus sutirštėti.

Sausainius susismulkinti  į trupinius. Sviestą išlydyti ir į šį suberti trupinius bei cukrų. Išsukti viską ir sudėti į norimus indelius. Macarponę išsukti su varške bei vaniliniu cukrumi. Galima ir citrinos sulčių įlašinti. Gautą masę paskleisti taip pat indeliuos. Pačiame gale sudėti visiškai atvėsusias uogas ir jau galima skanauti :)

3 komentarai:

  1. Laba diena, norėčiau su Jumis susisiekti. Ar galite parašyti savo email?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, siuo metu esu Lt ir pamirsau Blog'o slaptazodi. Parasykit arba fb paskyroje asmenine zinute arba mailu: raimonda@inta-transporte.de

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails