2014 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Pica

Seniai bedarius esu, bet tikrai kartais verta keptis. Skanu pas italą už kampo, bet namie irgi ne ką prasčiau gaunas. Žinoma nesigauna tokia 100% apvalaina, bet kiekvienas kąsnis toks geeeeeras. Šįkart tešlą dariau iš:

500 g kvietinių miltų (tipo 550)
~280 g šilto vandens (jei tešla pasirodys labai jau kieta,  tada dapilti dar)
12 g druskos
6 g šviežių mielių
iš akies alyvuogių aliejaus ( nu gal +/- 2 v.š.)

Viską sudėti į kombaino indą ir užminkyti elastišką tešlą. Mažiausiai 5 min. Tada rankomis perminkyti, perlankstyti ir uždengus padėti šiltai 1,5-2 val kilti. 
Pakilusią tešlą padalinti į 4 lygias dalis, uždengti ir toliau kildinti, kol kepsime. Galima ir iki 3 val. 
Prieš darant padą verta žinoti, jog šis skaniausias iškepęs tada būna, kai tešla pries iškočiojant visiškai neperminkoma yra. Tiesiog reikia imti pakilusį kamuoliuką ir iškočioti iš vienos pusės į blyną.

Viskas. Belieka užtepti pomidorų padažu ( aš daraus pati: pasikepinu svogūną su ančiuviais iki skaidrumo, suberiu nuluptus pomidorus, paskaninu čili, druska bei pipirais ir troškinu, kol masė tiršta tampa.), uždėlioti mocarelos riekeles ir jau tada kas ką nori. Man patinka mėlynieji svogūnai, tunas bei alyvuogės ♥ 
O vyriškoji lytis sotesnį variantą daro: pomidorų padažas, mocarela, salamis, pievagrybiai, svogūnas bei alyvuogės. 
Skanaus! Beje, aš kepu ant kepimo akmens, kurį mažiausiai 30 gerai aukščiausioj temperatūroj įkaitinu. Ant šio pica kepa apie 10 min

6 komentarai:

  1. Mes paskutinius kartus dabar pirma apkepam padą (aptepam aliejum su česnaku ir kišam orkaitėn). Kol vos pradeda keist spalvą. Taip išsikepam visus paplotėlius ir tada jau daromės picas. Padažas ne taip permirksta pade ir t.t. Labiausiai vykęs rezultatas so far :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net nezinojau jog ir taip gaunas ;) Bet turiu prisipazinti, kad man nei karto nesigavo permirkus pica. Galbut kad kepas ant kepimo akmens? Taip pat as neleidziu padarytai picai stoveti. Kol viena kepa tada yra daroma kita ir t.t. Bet aciu uz ideja!

      Panaikinti
    2. Na, mes gal visko DAUG dedam ant picos, tai todėl kartais padas minkštesnis/šlapesnis gaudavos. Mes jau labai seniai picas ant akmens kepam. Skirtumas iškart pasijautė.

      Panaikinti
  2. Ir aš neseniai kepiau picą su vandeniu, o ne su pienu, kaip buvau įpratus nuo rudens, ir nustebau kaip skaniai pavyko :) tavoji irgi atrodo labai gardžiai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš prieš dešimtmetį gerą picos padą irgi dariau tik iš miltų+vandens+aliejaus ir aišku mielių, cukraus, druskos. Vyras kažkada jį supeikė, tad dabar kepu su pienu :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš nemanau jog labai jau didelę įtaką tešlai vanduo ar pienas duoda. Tiesiog mielių kiekis ir kildinimo laikas mano akimis yra svarbiausia.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails