2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Kvietinė duonelė su raugu ir brinkiniu

Org. recepte dėjos vietoj kvietinių miltų speltos miltai. Kadangi aš šių nemėgstu, tai keičiau. Duonelė gavos skani, bet keistai trapoka. Bet rytiniams sumuštiniams labai gardžiai aš ją suvartojau :) O reikia:

Raugui:
100 g viso grūdo kvietinių miltų
100 g vandens
10 g raugo starterio

Viską užmaišyti ir palikti šiltai kambario temperatūroje 16-18 val rūgti.

Brinkiniui:
100 g salyklinių dribsnių
100 g šilto vandens
12 g druskos

Sumaišyti ir palikti uždengus iki 18 val bringti.

Tešlai:
viso raugo
viso brinkinio
275 g kvietinių miltų
175 g pilno grūdo kvietinių miltų
230 g vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. skysto medaus

Mieles ištirpinti kartu su medumi vandenyje. Tada sudėti visus produktus į kombaino indą ir minkyti lėčiausiu greičiu 10-12 min tešlą. 30 min palikti "pailsėti". 
Metalinę 1kg kepimo formą ištepti sviestu ir išbarstyti gerai dribsniais. Tešlą išsiversti ant lengvai miltuoto stalo ir lankstant suformuoti kepaliuką, kurį įdėjus į kepimo formą uždengti ir padėti šiltai kilti. Priklauso kiek greitai kyla. Gali užtrukti 60-100 min. Kai tešla jau beveik formos kraštus pasieks, pašauti kepti. Pirma 220° 15 min ir pabaigti prie 180° ~ 45 min. Pašovus duonelę, taip pat ir skardelę su verdančiu vandeniu nepamiršti. Skanaus!
Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails