2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis

Su džiovintais pomidorais troškintos anties kulšelės

Gavos nerealios, tikrąja ta žodžio prasme. Tiesiog tirpo burnoje. Ir vėl esu nustebus, kokius stebūklus daro žema temperatūra! Šiaip mes tik pratinamės prie antinienos, dėlto ir kiekiais mažais šias ruošiu. Bet nuo šiandien viskas bus kitaip, nes gailėjaus...
Šio patiekalo padažas labai intensyvus, dėlto mėsytės nereikia apkrauti jokiais prieskoniais. 
Taip pat derėjo švelnios agurkų, pomidorų ir avokado salotos. 


2 anties kulšeles (~500g; bet drąsiai galima dėti visas 4)
600 ml antienos sultinio
8-10 mėlynųjų svogūnų
3-4 česnako skiltelių
8-10 džiovintų pomidorų
3 lauro lapų
druskos

Anties kulšelėms šiek tiek apipjaustyti riebaliukus, bet šių neišmesti o dėti į ketaus puodą ir ištirpinti. Kulšeles įtrinti pipirais bei druska ir palikti pora min pastovėti. Tada apkepti trumpai išleistuose taukuose ir atsidėti į šoną.
Tame pačiame puode apkepti smulkintus svogūnus su česnaku, iki kol svogūnai skaidrūs taps. Užpilti sultiniu, sudėti pomidorus bei lauro lapus, anties kulšeles ir uždengus pašauti į 150° orkaitę 2 val. Man po šio laiko mėsytė jau minkšta minkšta buvo, tad aš jas išsiėmiau ir pakišau po griliaus funkcija, kad šiek tiek apskrustų. 
Į tą laiką padažą persikošiau ir paskaninau dar cukrumi, šiek tiek balzamiko actu bei pipirais. Tiesiog žiūrėti ko trūksta. Viskas, belieka patiekti. Skanaus ;)

3 komentarai:

  1. Liaupsės liaupsės liaupsės!!! Būtinai gaminsiu ir pagal Tavo rekomendacijas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi, o kur dingo aguonos? :) nepažinau blogo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dingo aguonos :( tikrai ne savo noru pasikeitimai, bet jau bandau priprasti :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails