Patiko. Tokios paprastos bandelės, tik savo išvaizda jau labai apetitnos. Tešla taip pat nekaprizinga, verta išsikepti šį nemažą kiekį ir užsišąldyti. Beje, aš kepiau su itališkais miltais tipo 00, bet šiuos galima pakeisti maišytais kvietiniais miltais tipo 550 bei tipo 450 (santykiu 1:1). Man gavos 16 vienetų:
Įmaišui: 120 g kvietinių miltų
75 g vandens
1 g šviežių mielių
Užminkyti viską ir palikti kambario temperatūroj +/- 18 val kilti.
Emulsijai: 80 g kambario temperatūros riebalų
( aš ėmiau sviesto riebalus, tai kažkas panašaus į ghee sviestą. Jį keisti galima kiaulienos ar kitais riebalais)
20 g cukraus
20 g vandens
Kambario temperatūros riebalus išsukti su cukrumi iki purumo. Tada supilti vandenį ir sukti tol, kol vanduo su riebalais susijungs.
Tešlai: viso įmaišo
600 g kvietinių miltų
visos emulsijos
320 g pieno
12 g druskos
20 g šviežių mielių
Pirma sudėti į kombaino indą miltus, įmaišą, pieną bei mieles ir užminkyti tešlą. Po kelių minučių sudėti druską bei emulsiją ir minkyti toliau, kol ši gražiai nuo indo sienelių atšokinės ir prie rankų nelips. Uždengti ir palikti 1 val šiltai kilti. Pakilusią išsiverti ant stalo (miltais barstyti nereikia!), atsignybti 16 vienodų gabaliukų ir pasidaryti norimos fomos bandeles. Aš tiesiog atsignybtus gabaliukus iškočiojau delnu į volelį ir belekaip susukau :) Belieka sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengti ir palikti vėl kilti. Taip apie 1 val.
Pašauti kepti į karštą orkaitę (200°) 15-20 min. Skanaus!
Man labai patiko jas pasiimti į darbą kaip sumuštinius. Šiuo atveju turėjau kepto netikro zuikio, įdaryto putpelių kiaušiniais. Beliko užsidėti salotų lapelių, šviežio agurkėlio ir skanauti ♥
Šaltinis: čia
Labai skanios. Jau ragaujam. Kepiau per pus su pilno grudo kvietinais miltais. Aciu
AtsakytiPanaikintiVat tokius skaiytojus laaabai megstu :) greiti, pasitikintys mano receptais ir operatyvus su komentarais. aciu!!!!
Panaikintina va ir as ka tik pasoviau i orkaite,besilaukdama mazyles nevisada narsausi internete,bet jau buviau pasiilgus kazkio naujo ,darysiu ir as sumustinius ,aciu aguonele uz ideja
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiBandelės gavosi nuostabios, o minkštos išliko net keletą dienų.