Kažkokie sutapimai: kai sukau galvą ką daryti su namie užsilukusiu baklažanu bei dviem paprikom, svečiuos pavaišino šiuo turkišku pagardu. Man taip patiko, jog būtinai turėjau recepto paklausti ir išbandyti :)
Gamybos procesas paprastas: baklažanus su paprika susipjaustyti mažais kubeliais. Į keptuvę pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėti daržoves ir uždengus troškinti (karts nuo karto pavartant), kol daržovės gerai sukris. Paskaninti druska bei pipirais ir palikti ataušti.
Į jogurtą (aš dėjau visą didelį 500 ml indelį) įspausti pora skiltelių česnako, paskaninti dar druska bei citrinos sultimis ir išmaišius sujungti su daržovių mase. Viskas. Valgyti galima su paskrudinta ciabata, taip pat prie griliaus patiekalų tinka. Mes valgėme prie korėjietiškai keptos kiaulienos. Sėkmės išbandymuos ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą