2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Stirnienos steikai

Nerealiai skani vakarienė buvo ♥ Nu nieko nėra skaniau už tokį "nesugadintą" maistą.
Čia net receptas kaip ir nereikalingas. Tiesiog stirnienos nugarinei nupjausčiau visokias plėveles ir įtryniau mišiniu iš trintų kadagio uogų bei keletos šakelių citrininio čiobrelio. Jei bus imamas paprastas čiobrelis, tai nepadauginti, nes šis daug intensyvesnis yra. Tada palikau kambario temperatūroj ~1 val pastovėti. Apkepiau iš kiekvienos pusės po 3 min, apibarsčiau druska bei pipirais, suvyniojau į alufoliją ir pašoviau į 180° orkaitę, kol nugarinės temperatūra 60° rodė (prieš pašaunant į orkaitę, termometrą įkišau į storiausią vietą). Tai uztrunka 10-15 min. Viskas, belieka pateikti prie bulvyčių ir būtinai nepamiršti naminio žolelių & česnako sviesto! PASAKA. 

P.S. iš likusio nugarinės kaulo išviriau sultinį, kurį užsišąldžiau susiporcijonavus. Labai geras ir patvirtinas dalykas kai šio prireikia, o nėra galimybės išsivirti. Gerą sultini išsivirti užtrunka mažiausiai 2 val.

5 komentarai:

  1. O kokie en fone burokeliai matyti? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Burokeliai taip paprastai: su pakepintu svoguniuku, siltais pomidorais, cesnaku. Paskaninta alyvuogiu aliejumi bei spanguoliu actu.

      Panaikinti
  2. o kaip tokias bulvytes padaryti. nuostabiai atrodo jos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va tos tai pirktines ;) ir virtos 4 min taukuos o ne aliejuj.

      Panaikinti
  3. O kur tokias bulvytes nusipirkti ir kokios firmos cia? :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails