2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Indiška duonelė (nors iš tikrųjų manau išvaizda atitolau nuo jos...)

 Kai pamačiau šį receptą, žinojau jog darysiu be jokių laukimų. Pasisėdėjimui gamtoje buvo idealus patiekalas. Tuo labiau kai šviežią mėtą bei salotas iš savo daržo jau skyniau ♥ 
Manau, kad man duonelės gavos šiek tiek kitokios nei pas Elingą (šiaip ši indiška duonelė turi būti plonesnė viduje o šonuose kiek išsipūtus), bet čia jau gavos pagal mano norus ir kepimo metu pastebėtus rezultatus. Geras pitos bandelių variantas :) Tikrai geresnis nei seniau gamintų. Aš nedėjau kepimo miltelių & nedrėkinau prieš pašaunant kepti, nes pirmas padrėkinus man jos lipo prie kepimo akmens ir visiškai nesipūtė. Sudrėkintų bandelių struktūra buvo kaip bandelių, o nedrėkintų- kaip matos, iškepė balionu o vėliau buvo galima kaip kišenėles įdaryti ;) Tad čia kaip jau kam. Kas be ko skonis ir vienokiu ir kitokiu geras! Net labai. Taigi 6 duonelėms-kišenėlėms išsikepti reikia:

350 g miltų
17 g šviežių mielių
150 g natūralaus jogurto
1 a.š. druskos
125 ml vandens
2 a.š. pieno
1 v.š. aliejaus

Aš nežaidžiau su tešla. Sudėjau viską į kombaino indą ir užminkiau tešlą. Minkiau ilgokai, kol matės kibumas. Tešla gavos ganėtinai lipni ir palaida, bet aš ją išsiverčiau ant šiek tiek miltuoto stalo ir perlanksčius padėjau į indą šiltai 2 val kilti. Pakilusią išsiverčiau ant gerai miltais pabarstyto stalo ir padalinau į 6 vienodus gabaliukus. Šiuos lengvai paminkiau ir suformavus kamuoliukus uždengiau bei palikau 40 min kilti. Tiesiog turi padvigubėti.
Vėliau belieka išsikočioti ovaliai ir kepti 230° orkaitėje ant karštos skardos, kol gražią spalvą įgauna. Dar šiltas aptepti iš viršaus lydytu sviestu ir susukti į rankšluostėlį. Aš kepiau ant kepimo akmens ir žymiai ilgiau nei Elinga. Paaiškinimo neturiu. Vienu metu galima 2 duoneles kepti ;)

Šaltinis: čia
Valgėme jas su kukuliais, kuriuos dariau iš šviežių ispaniškų dešrelių faršo. Kukuliukus apkepiau pirma orkaitėje, sudėjus ant folijos. Vėliau beliko tik pašildyti keptuvėje įpylus šlakelį alyvuogių aliejaus, įspaudus česnako skiltelę bei įbėrus gerą saują kedro riešutų. Paskaninau šviežia mėta, kuri be galo tiko prie kukulių, kurių faršas pankoliu skanintas. 
Padažas: graikiškas jogurtas, šiek tiek įtarkuota agurko, paskaninta druska, pipirais, citrinos sultimis bei šviežia mėta. Liuks! Šaltas alus ir vakaras išgelbėtas. Skanaus išbandantiems ;)

7 komentarai:

  1. Oi, kokios gražuolės <3 duonelės.
    Dėl kepimo laiko, tai aš jau pastebėjau, kad mano orkaitė greičiau kepa.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip visada, labai labai skaniai atrodanti duona-paplotėliai:) Tik man jau reikės sulaukti rudens, kad galėčiau vėl prisėsti prie duonos, paplotėlių, bandelių, pyragų kepimo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Matai, mes dar nesulaukėm tikro pavasario :o pas mus toks jausmas nesibaigiantis ruduo dar vis...

      Panaikinti
  3. Kaip miela visada, pas duonos karalienę ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepiau po dvi, bet tik paskutines gavosi kaip kiseneles.. Vezemes i gamta,labai tiko prie desreliu ir salotu, o mazyliui tai ir vienas patiko kramsnot :) Virginija

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu va va, man irgi pirmos nesigavo kisneles, tik visos kitos. Manau jog sias duoneles reikia kazkiek pakildinti.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails