2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Vištienos kumpeliai jamaikietiškai

Tie eksperimentai su visokiais įvairiais prieskoniais labai jaudinantys, nes nežinai kas gausis. Bet eilinį kartą nustembu kaip J.Oliver sugeba derinti viską iš eilės ir rezultatas pritrenkiantis gaunas. Aš šiek tiek dar pasikoregavau pagal save ir ėmiau:

Jamaikietiškam padažui:
2 didesnius svogūnų laiškų stiebus (nežinau kaip nupasakoti tą kiekį, bet paspaudę čia, galbūt įsivaizduosite)
kelias šakeles šviežio čiobrelio
3 mažesnius šviežius lauro lapus
šiek tiek šviežio muskato riešuto
2 gvazdikėlius
3 kvapniuosius pipirus
6 v.š. jamaikos romo (tinka ir kitas rudas)
6 v.š. balto vyno acto
1 a.š. medaus
3 skilteles česnako
džiovinto ar šviežio čili pipiro


6 vištienos kumpelius
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Padažą galima pasidaryti iš anksto ir palikti šaldytuve. Į dubenėlį sudėti stambiai pjaustytus svogūnų laiškus, nuo kotelių nuimtus čiobrelio lapelius, lauro lapus, šiek tiek sutrintus gvazdikėlius bei pipirus (aš grūstuvėj sugrūdau), česnako skilteles, čili pipiriuką, 1 1/2 a.š. druskos, medų, paskaninti šviežiu muskato riešutu, supilti romą bei actą ir viska sublenderiuoti. Gausis žalia tyrelė :)

Vištienos kumpeliams išėmiau kaulus ir šiuos į tris dalis susipjausčiau. Pabarsčius druska, pipirais ir užlašinus šiek tiek alyvuogių aliejaus "išmasažavau" viską ir palikau šiek tiek pasimarinuoti.

Kumpelius apkepti karštoje keptuvėje 5-8 min, vis pavartant. Išsiimti iš keptuvės ir sumaišyti su pasidarytu padažu.  Jei keptuvė atspari karščiui, tada galima ir joje toliau kepti, kitu atveju sudėti į kepimo indą ir pašauti kepti į 220° ~15 min. Man ištraukus iš orkaitės permažai spalvos pasirodė, todėl aš po griliumi dar pakišau. Daug geresnis vaizdas! Skanaus ♥ Mes su šviežia duonele valgėm.

Šaltinis: knyga J.Oliver "30 min Menüs".

6 komentarai:

  1. kai tik pamačiau tarp ingredientų romą, supratau, kad darysiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Romas galutiniam rezultate nesijaucia, bet man alkoholis virtuvej neatsiejamas ingridientas :)

      Panaikinti
  2. o aš pamačius, kad reikia romo, supratau, kad receptas nuplaukė :( ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O del ko? Gi pats alkoholis (%) isgaruoja aukstoje temperaturoje.

      Panaikinti
  3. Aguonėle, kepiau savaitgalį duoną, ruginę, skonis puikus, iškilo gerai, bet spalva, tikras nesusipratimas...be Tavo patarimo neišsiversiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai turesiu daugiau laiko, uzsuksiu pas Tave paziureti, kame ten suo pakastas ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails