2013 m. kovo 19 d., antradienis

Panna cotta su porto vyne troškintom slyvom

Nežinau kokios mistinės jėgos veikė, kai pamačiau pirkti gražiausių raudonų slyvų, nėjo susilaikyti nepirkus. Prigriebiau, negalvodama ką čia su jom veiksiu :) Bet kaip sakoma, nėra padėties be išeities! Savaitgalį mėgavomės grietinėlės desertu su rūgštele.
Panna cotta dariau pagal seniau įkeltą receptą, tik iš dvigubo kiekio ( 4 porcijoms), o slyvoms reikia:

4 didesnių slyvų
40 g cukraus
50 ml porto vyno
2 gvazdikėlių
1 vanilės ankšties

Vyną pilti į mažesnį puodelį ir subėrus cukrų užvirti. Tada karštį prisukti, sudėti smulkintas slyvas bei likusius prieskonius ir ant žemos ugnies kaitinti, karts nuo karto pamaišant kol skystis sutirštės ir slyvos norimo minkštumo bus. Leisti atvėsti, išsimti gvazdikėlius bei vanilę ir patiekti ant grietinėlės deserto ;) Skanaus!

3 komentarai:

  1. Kad man kas prieš miegą tokį atneštų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Desertas nuostabus! Taciau turiu kita klausima - kur pirkote tokius grazius saukstelius? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Saukstelius, su panasiais indeliais kaip jie, parsiveziau is Prancuzijos <3

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails