2016 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Doradų filė iešmeliai su paprikos padažu

Seniai suvalgytas, bet be galo gardus patiekalas. Kai padariau ši padažą, tai likau šiek tiek nusivylus. Kažko tikėjaus daugiau...beeet, su švelnia dorados mėsyte derėjo belekaip.
Paprikos padažui reikia:

2 didesnių paprikų
100 g migdolų be luobelių
2 česnako skiltelių
alyvuogių aliejaus
balto vyno acto
saldžios paprikos miltelių
druskos, pipirų
čili pipiro

Paprikas nuplauti, perpjauti, išvalyti ir labai karštoje orkaitėje kepti, kol oda pradės juoduoti. Tada traukti lauk, dėti į indą ir uždengti. Palaikyti taip 10 min ir nulupti. Leisti galutinai atvėsti.
Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje iki švelnaus rudumo.
Belieka tada viską labai labai gerai sutrinti. Man blenderiu nėjo, ėmiau elektrinį smulkintuvą. Paskaninti nurodytais ingredientais iki kol skonis ir konsistencija patiks.
 
Iešmeliams ėmiau kelias doradų filiukes, kurias supjausčius juostelėm suvėriau ant iešmeliu. Skaninau jau iškeptas druska & pipirais. Patiekiau ant bulvių košės su padažu. Skanaus.
Paprikos padažo šaltinis: žurnalas "Lust auf Genuss" Nr. 5.2010

2 komentarai:

  1. Man taip jauku pas Tave užeiti - tiek jaukumo čia, tokio paprasto, nesuvaidinto, naminio. Šįsyk net nesusivaldžiau ir štai rašau. Ačiū, kad sugrįžai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oiiii ačiū už tokį komplimentą :* Žinok aš tą patį apie Tavo psl pasakyti galiu! Esu tyli šio skaitytoja ir gėda pelėda dar niekaip neprisiruošiu manų košės blynų išsikepti, kurių noooooriu jau ilgas laikas!

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails