2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Stirniena įdarytos paprikos

Labai lengvas, bet skanus patiekalas.  Tuo labiau, jog reikėjo man sunaudoti paprikas! Pasisodinau tik 2 paprikų ūgelius pavasarį, bet kad jūs žinotumėte kiek šios derliaus atnešė! Stiebeliai tokie neaukšti, bet aplipo turbūt kiekvienas po kokia 10-12 vienetų. Kadangi ruduo jau dideliais žingsniais atkeliauja, nusiėmiau šias visas.
 O įdarui reikia (8 mažesnėms paprikom):

200 g stirnienos faršo (galima imti ir kitą jums mėgiamą)
saujos ryžių
3 vyšninių pomidorų + keletos dar uždengti
1 svogūno
1 a.š. paprikos pastos (tinka ir pomidorų)
druskos, pipirų bei šiek tiek cukraus

Ryžius uždėti virti ir nuvirti taip 10-12 min., pomidorus nuplikinti verdančiu vandeniu ir nulupti odeles.
Svogūną pakepinti iki skaidrumo, sudėti faršą ir dar kepinti. Paskaninti druska, cukrumi bei pipirais, įspausti paprikos pastą bei sudėti šiek tiek smulkintus pomidorus. Išmaišyti, paragauti ir paskaninti. Aš skaninau rūkyta paprika ir ...nepamenu, tiesiog žiūrėjau jog patiktų skonis. Beliko sumaišyti su nuvarvintais ryžiais.
Paprikoms nupjauti šiek tiek viršų, kur kotelis yra, kad eitų įdaryti. Prikimšti įdaru, "uždengti" pusele vyšninio pomidoro ir sudėti į puodą. Tarpeliuos tarp paprikos pridėti šiek tiek pjaustytų pomidorų, jei turite tada ir kokią šviežio baziliko šakelę. Imti gerą puodelį verdančio vandens, šiame išmaišyti gerą šaukštą paprikos pastos bei paskaninti druska. Užpilti paprikas ir uždengus troškinti kol paprikos minkštos bus. Man užtruko ~ 40 min.
Kadangi man padažas skystas nepatinka, aš šį susitirštinau: mažoj keptuvėj pakepinau šiek tiek sviesto. Tada įbėriau gerą šaukštą miltų ir maišant pakaitinau. Užpyliau paprikų skystalu bei šiek tiek grietinėlės ir pakaitinau kol šiek tiek sutirštėjo. Supyliau į puodą ir minutę dar paviriau. Viskas, belieka pasipjaustyti šviežios duonytės ir skanaus!

1 komentaras:

  1. Aguonėle, labai skaniai skamba:) Aš žiauriai mėgstu įdarytas paprikas, pipirus, pomidorus, cukinijas, baklažanus. Tik dažniausiai tingiu skobti:)
    Ir tik dabar po truputi pratinuosi prie faršo, kad ir kotletus galima sėkmingai be visų bukų, krakmolų kepti. Labai patiko kai išbandžiau su morkomis ir keksiukų formoje, be riebalų:) Bet juk galima sėkmingai prikimšti ir papriką, juk viduje irgi nėra riebalų...visai tiks prie mano "dietos". Nusprendžiau, išbandysiu:) Gaila, kad neturiu stirnienos:((

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails