2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Makaronai su krevečių ir konjako padažu

Šį patiekalą gaminau praeitą savaitę du kartus! Nerealus ♥ Padažo gamyba užtrunka šiek tiek laiko, bet patikėkit - kiekvienas kąsnis vertas to. 2 asmenims reikia (daug ką dėjau ar pyliau iš akies, dėlto čia reikia jau savo skoniu vadovautis):

500 g didelių krevečių (aš naudojau šaldytas)
poros svogūnų
3 skiltelių česnako
2 lauro lapų
poros kvapnių pipirų
1 a.š. pomidorų pastos
grietinėlės
šviežio baziliko
konjako
druskos, pipirų
šiek tiek žuvies buljono
šiek tiek džiovinto ir sumalto čili pipiriuko
gero šaukšto miltų

Krevetes atsileisti ir "išvaduoti" iš kevalų. Išsiimtą mėsytę persipjauti per storį, padruskinti, pipirinti ir užbarsčius šiek tiek čili pipiriuko leisti šaldytuve marinuotis.

Gamintis padažą: kevalus gerai nusausinti ir kartu su stambiai pjaustytu svogūnu, česnaku, lauro lapais bei pipirais pakepti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Kai šie gražią spalvą įgaus, lengvai svogūnas parus, įmaišyti pomidorų pastą ir dar šiek tiek maišant pakepinti. Tada užpilti vandeniu ir leisti lengvai virti. (Aš manau jog pyliau ~1 l vandens...Taip pat iš pradžių uždengus viriau, vėliau atidengiau). Aš tiesiog žiūriu, kad skysčio pusė beliktų ir tai kas verda, labai jau skaniai nuo kevalų skonio įgauna. Reikia paskaninti druska, pipirais bei žuvies buljonu. Jei tokio nėra, padažą tiesiog dar ilgiau kaitinti. Išjungti ir leisti pora val pastovėti ir tada jau persikošti. Man sultinio gavos ~400 ml, kurį beveik ir visą sunaudojau padažui (50 ml pastačiau šaldytuvan , bus į kitą padažą ;)
Krevetes apkepti alyvuogių aliejuje iki norimo laipsnio. Pačiame gale įdėti smulkiai pjaustytą česnako skiltelę ir dar kiek pakepti. Iš akies užpilti konjaku ir leisti gerai jam nugaruoti. Visą keptuvės turinį atsidėti į šoną.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti šlakelyje skysto sviesto iki skaidrumo toje pačioje keptuvėje, kur kepė krevetės. Užberti miltais ir gerai pamaišyti viską. Supilti pasidarytą sultinį ir maišant leisti padažui sutirštėti. Pagardinti grietinėle bei šviežiais bazilikais. Pačiame gale sudėti krevetes, leisti šiek tiek šioms sušilti ir susimaišyti su mėgiamais makaronais. Skanaus!
Su šiokiais tokiais mano pakeitimias, bet org. receptas rastas žurnale "Lecker" Nr.2011.11.

2 komentarai:

  1. Ką jūs patartumėte daryti su padažu, jei aš neturiu krevečių kevalų? Manau, tokiu atveju virti padažą tiek laiko nebeturi prasmės. Gal tada tiesiog daryti tą padažiuką iš 500 ml sultinio ir nevirti jo taip ilgai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tada patarčiau padažiuką pasidaryti taip: svogūniuką pasikepinti iki skaidrumo, įmaišyti šiek tiek pomidorų pastos ir dar šiek tiek pakepinti, užberti miltais ir dar šiek tiek maišant pakepti. "Nugesinti" viską konjaku, leisti šiam šiek kiek nugaruoti ir supiltį sultinį. Virti tol, kol tirštumas patiks ;) Skanaus!

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails