2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Pusiau ruginė duonelė

Paskutiniu metu nieko nauja neišbandau, tik karts nuo karto naujus duonos receptus. Šis patiko ir tešlą suvaldyti ėjos be problemų. Vienam kepaliukui išsikepti reikia:

Raugui:
80 g rupių ruginių miltų (tipo 1150)
80 g šilto vandens
8 g ruginio raugo starterio (ėmiau kvietinį)

Viską sumaišyti ir palikti šiltai (geriausia prie 28°) iki 12 val kilti.

Tešlai:
viso raugo
80 g rupių ruginių miltų (tipo 1150)
240 g rupių kvietinių miltų (tipo 1050)
175 g vandens
4 g šviežių mielių
9 g druskos

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą, kol ši gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Palikti 45 min šiltai tame pačiame inde kilti. Tada išsiversti ant lengvai miltuoto stalo ir lengvai perlankstyti. Palikti 10 min "pailsėti". Tada suformuoti kepaliuką, dėti į miltais pabarstytą kildinimo krepšelį ir palikti kilti. Aš kildinau 90 min prie manau +/-20°. Sakyčiau poros minučių dar trūko, nes viršus bekepant įtrūko. Žodžiu, žiūrėti kaip atrodo kepaliukas. Prieš pašaunant kepti, paglostyti šlapiomis rankomis, mediniu pagaliuku pridurti skylučių. Kepti ant kepimo akmens pirma 240° temperatūroj 10 min (įšovus kepti taip pat ir verdančio vandens į skardelę nepamiršti). Išleisti garus, temperatūrą sumažinti iki 200° ir pabaigti kepti. Taip dar 40-50 min. Tiesiog žiūrėti kaip atrodo. Pačiame gale aš dar kartą plutelę aptepiau vandeniu. Viskas. Beliks gerai ataušinti ant grotelių ir skanauti.
Šaltinis:čia

3 komentarai:

  1. Sakyciau paprasta bet skani duonike :) apart mieluy idejau daygiau raugo :) gavosi super!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastas ir puikus receptas - per savaitgalį kepiau iš 2,5 normos. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
    It is the little changes which will make the largest changes. Thanks a lot for sharing!

    Click here to chceck my blog :: 오피사이트
    (jk)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails