tag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post8315945848297793676..comments2024-03-13T08:17:17.723+01:00Comments on aguonėlė: Duona su amaretto likeriuaguonelehttp://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-66261932776162593062013-04-24T10:03:26.709+02:002013-04-24T10:03:26.709+02:00Ohoho :)
Zinok mes irgi megstame tokias pat duonas...Ohoho :)<br />Zinok mes irgi megstame tokias pat duonas. Rugstumas dazniausiai buna nuo ruginiu miltu. Labai skanios visos su bulvemis, kaip pvz.si:<br /><br />http://aguonele.blogspot.de/2012/05/bulvine-duona-su-raugu-imaisu.html<br /><br />Sia kepu pastoviai: <br /><br />http://aguonele.blogspot.de/2012/04/paprasta-duonele-su-raugu.html<br /><br />aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-41651609975570530762013-04-24T09:48:03.613+02:002013-04-24T09:48:03.613+02:00Aguonele vel kepu!! :)) prisigaminau raugo, dabar ...Aguonele vel kepu!! :)) prisigaminau raugo, dabar tu man kaip duoneles motinele prasau sakyk, kokia bandyt sekancia, mums patinka sviesios,nerugscios,purios su traskia pluta :)Ilonahttps://www.blogger.com/profile/14095611092244993595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-31675823604196303762011-07-15T20:39:29.625+02:002011-07-15T20:39:29.625+02:00Jeigu Jūs norite, galite kepti tik su raugu. Aišku...Jeigu Jūs norite, galite kepti tik su raugu. Aišku jo reikia daugiau ir kildinimas visiškai kitas. Man asmeniškai raugas skaniau kaip tik skonio davėjas o mielės duoną padaro daug puresnę ir tas skylėtumas tolygus :)aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-42627826592625553192011-07-14T01:22:58.884+02:002011-07-14T01:22:58.884+02:00O tos mieles butinos,neuztenka vien raugo?O tos mieles butinos,neuztenka vien raugo?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-4481102377908508572011-07-12T16:56:51.446+02:002011-07-12T16:56:51.446+02:00Aguonelee!!!aciu tau uz sia duonele, nuostabesnes ...Aguonelee!!!aciu tau uz sia duonele, nuostabesnes gyvenime nevalgiau, tokio puromo,plutele tikioo traskumo zodziu vienu prisedimu ja sutarsem :)). Puiki! puiki! nezinau ar atrasiu tobulesne :)Ilonahttps://www.blogger.com/profile/14095611092244993595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-81319687946109915482011-06-30T21:50:54.833+02:002011-06-30T21:50:54.833+02:00Reda: puiku! Ši duonelė mūsų namuose taip pat dažn...Reda: puiku! Ši duonelė mūsų namuose taip pat dažnas svečias :)aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-65706431362951190672011-06-20T18:01:26.066+02:002011-06-20T18:01:26.066+02:00Dariau :)patiko!!! AČIŪ:)Dariau :)patiko!!! AČIŪ:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-63632998641635483242011-04-02T09:39:56.707+02:002011-04-02T09:39:56.707+02:00Aš dar neužaugau iki raugo gaminimo :)Aš dar neužaugau iki raugo gaminimo :)Faustahttps://www.blogger.com/profile/08288977471429304223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-68756243906862108232011-04-01T13:26:01.944+02:002011-04-01T13:26:01.944+02:00Fausta o nebūtų pačiai laikas užsiauginti :)Fausta o nebūtų pačiai laikas užsiauginti :)aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-59614981667880310612011-04-01T08:46:57.354+02:002011-04-01T08:46:57.354+02:00Dar duoneles nebandziau,betpyragus kepiau,labai pa...Dar duoneles nebandziau,betpyragus kepiau,labai patiko.Duonele butinai bandysiu,kai drauge atnes raugo,nes pati bandziau daryti rauga,pagal tavo raugo recepta,bet gaila nesigavo,nes pas mus radiatoriai nakti atsala ir ryte raugas buvo sukrites.Tai dabar laukiu kada man to raugo atnes.Tada butinai bandysiu,nes jos taip graziai ir skaniai atrodo ir kai pabandysiu butinai parasysiu.RudeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-43867763194627005472011-03-31T22:11:07.963+02:002011-03-31T22:11:07.963+02:00Ir kodėl aš neturiu tokios draugės, kuri man raugo...Ir kodėl aš neturiu tokios draugės, kuri man raugo nupiltų ? :DFaustahttps://www.blogger.com/profile/08288977471429304223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-49679242390771225672011-03-31T15:13:19.853+02:002011-03-31T15:13:19.853+02:00Oi tai aaaaačiūūūūū Tau:) viskas man dabar aišku j...Oi tai aaaaačiūūūūū Tau:) viskas man dabar aišku jau, paaiškintas antras žingsnis turbūt tinka mano starteriukui:) tai dabar belieka bandyti kokią Tavo duonelę:)<br />O Tu mano mokytoja slapta esi, mokausi duoną kepti iš Tavęs ir jau profė tikra esi:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-32471290494200528132011-03-31T14:33:50.948+02:002011-03-31T14:33:50.948+02:00Na dabar taip:
1. kiekvienas turi savo "start...Na dabar taip:<br />1. kiekvienas turi savo "starterio" primaitinimo budus. As starteri primaitinu, t.y. niekad nuo raugo neatsidedu o damaitinu vis saukstu miltu ir saukstu vandens. Bet toks budas tinka tokiems, kaip as, kurie duona viena ar du kartus savaitej kepa.<br /><br />2. galima kiekviena karta nuo raugo vis atsideti 50 g ir tai bus tavo "starteris", kurio mano akimis nereiks damaitineti jei kepsi kas savaite ar dvi ;)<br /><br />3. bet kaip idomiai... as savo starterio neuzdarius sandariai, nes vel kazkur skaiciau jog negalima...reikia atseit tik pridengti. Nu zodziu, cia man irgi dar klausimu visur yra!Kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu :DD Be to pati dar tik pradedanioji esu, tad... neklausyk vien manes :))<br /><br />4. o vanduo kepant duona reikalingas tam, kad susidarytu garai kurie pagreitina mieliu aktyvuma ir kilima pirmomis min ;) Delto yra butina didesne forma, i kuria pilas vanduo ir neperdaug to vandens. Daug kas sako jog idealu sieneles apipurksti, nu bet as pamirstu vis :)) Nuo dregmes atseit ir plutele traskesne...aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-89617095032571957062011-03-31T14:12:19.103+02:002011-03-31T14:12:19.103+02:00OMG man jau darosi viskas aišku, kad neaišku:DD
N...OMG man jau darosi viskas aišku, kad neaišku:DD <br />Nemaitinau as to raugo, aprašyme kurį kartu su raugu irgi davė draugė, nebuvo paminėta, kad jį reikia maitinti kaip tai:) draugė sakė, kad ji laiko šaldytuve uždarytą sandariai, tai ir taip darau, bet jis atpiltas pas mane stovi nuo šeštadienio tai ne taip ir ilgai dar. Atidariau dabar pauosčiau tai kvapas nepasikeitęs, toks koks buvo:)<br />Bet šiaip Aguonėle labai Tau ačiū už patarimus, aiškiai parašei, skaičiau ne vieną kart kol galiausiai supratau:DDD tik dėl to maitinimo dar nelabai aišku ir sekantį komentarą paskaičius kilo klausimas - o ką duoda tas vanduo įdėtas į orkaitę kartu su duona, duonos pluta minkštesnė ar dar kokie dyvai:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-46453858136813598192011-03-31T12:23:24.640+02:002011-03-31T12:23:24.640+02:00Tai pabandyk tikrai maziau vandens pilti ir ziurek...Tai pabandyk tikrai maziau vandens pilti ir ziurek koks rezulatatas bus ;)<br />P.S. bandei jau mano kokia duonike?aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-7103761957506000782011-03-31T12:08:41.001+02:002011-03-31T12:08:41.001+02:00Kepimo akmeni kaitinau 30 min.250temperaturoje,kai...Kepimo akmeni kaitinau 30 min.250temperaturoje,kaip parasyta instrukcijoje.Mano klaida turbut vandenyje,nes as pilu tikrai ne stikline,o gal kokias penkias ir jis neisgaruoja iki pat kepimo galo.Aciu tau uz patarimus bei pamokymus.RudeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-57359917467492941632011-03-31T11:13:38.235+02:002011-03-31T11:13:38.235+02:00Reda: aciu :*
Taip, su tuo raugu dabar gali kepti ...Reda: aciu :*<br />Taip, su tuo raugu dabar gali kepti ivairias duonas. Tik zinoma, jei tu ji vis pamaitindavai, kad dar butu jis aktyvus. O tu ji pavadink tiesiog starteriu, kaip kad as darau. Nes kitokio pavadinimo tai ir nezinau. Su starteriu tada daromas "dauginamas" raugas, kuris tada jau galutinai i duonos tesla dedas ;) As radau tokia formule:<br />jei duonai reikia pvz 200 g raugo, tada dedas nuo 10-15% starterio bei 100 g miltu+100 g vandens ;)labai lengva isiminti!<br /><br />Rude: na as vandens pilu tikrai tik kokia puse stiklines ir jis man jau buna isgaraves po 10 min. O tu gerai ikaitinai kepimo akmeni? nes siaip tai turi tikrai iskepti, bet neperkepti ant kepimo akmens (nepadjuoduoti!). Zinok reikia vis bandyti ir atrasti ta viduriuka... as jau daug kur nuojauta vadovaujuos, kiek to vandens, kiek kepti ilgai ir t.t.aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-35856755556738316382011-03-31T10:17:16.376+02:002011-03-31T10:17:16.376+02:00Tikrai labai graziai ir skaniai atrodo,super.As tu...Tikrai labai graziai ir skaniai atrodo,super.As turiu toki klausimeli,ar reikia po 15 minuciu ta vandeni su bliudeliu istraukti is orkaites?Kepiau duonele su kepimo akmeniu,bet vandeni laikiau orkaiteje visa kepimo laika ,tai dugnas gavosi neapskrudes.RudeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-75668901787832427402011-03-31T09:27:03.510+02:002011-03-31T09:27:03.510+02:00Oi tikrai gražuolė kaip visada:)
Aguonėle, klausyk...Oi tikrai gražuolė kaip visada:)<br />Aguonėle, klausyk, papasakok Tu man neišmanėlei:), aš turiu jau savo vėl atsipylus raugo (kepiau kartą jau ruginę duoną, bet maišytą su kvietiniais:) gavosi tikra duona), ir dabar jau su juo aš galiu įvairiausius receptėlius pritaikyti, kurie kepami su raugu? nes norisi vis naują išbandyti. Ir žinai kadangi tas raugas man duotas net nežinau kaip jis buvo užraugtas, norėčiau publikuoti pas save tinklaraštyje, bet tai kaip čia man gudriai padaryti, hm gal patartum ka?:)<br />Einu dar pasiskaitysiu Tavo pamokėles:)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-12181759832298574172011-03-30T13:56:04.854+02:002011-03-30T13:56:04.854+02:00Aciu, bet ir labai skani ;)
Na as ziurui visada i...Aciu, bet ir labai skani ;)<br /><br />Na as ziurui visada i miltu sudeti ir paciu duonu niekas nesveriu. Bet manau jog ~ 1kg, nes tokiam kiekiui mano kepimo krepseliai pritaikyti ;) Pasversiu kita karta! <br />O kaip tau su raugu sekas draugauti? Man tai patinka jis kepiniuos, jau uzsikreciau :DDaguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-7714100971499484692011-03-30T12:10:10.914+02:002011-03-30T12:10:10.914+02:00wow kokia grazuole!!!!
aguonele, kiek mazdaug sve...wow kokia grazuole!!!!<br /><br />aguonele, kiek mazdaug sveria tokia duonele?Neringahttp://www.neringa-blogas.com/noreply@blogger.com