tag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post4577950449617970559..comments2024-03-13T08:17:17.723+01:00Comments on aguonėlė: Mano pirma duona su kvietiniu raugu :)aguonelehttp://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-54698760898182719942016-02-24T16:47:28.758+01:002016-02-24T16:47:28.758+01:00Ačiū. Tikrai suėjo visi galai, pagaliau :) Tas pri...Ačiū. Tikrai suėjo visi galai, pagaliau :) Tas principas juk paaiškintas prie visų kitų duonų receptų. Bet kai pirmą kartą su raugu susipažįsti, visko nutinka. Visokių nesupratimų :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04364076315040745010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-38147167722048252452016-02-19T22:28:30.613+01:002016-02-19T22:28:30.613+01:00oi, nuo sio uzsiauginto raugo nusiimkit koki sauks...oi, nuo sio uzsiauginto raugo nusiimkit koki sauksteli, pamaitinkit lygiomis dalimis su vandeniu (pvz. po 15g) ir statykit saldytuvan. Jokiu budu Jum nereikia saldytuve tureti daug jo. Kai noresit kepti sekancia duonele, tai tada is to turimo nusiimsite 20 g,dadesite 90g vandens ir tiek pat miltu ir paliksite siltai rugti. Bus aktyvus ir galesite kepti. O saldytuve lauks toliau raugo starteris. Supratote? Sekmes isbandymuos.aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-59217675421144694562016-02-19T09:40:53.999+01:002016-02-19T09:40:53.999+01:00Būčiau labai dėkinga už greitą atsakymą, nes pirma...Būčiau labai dėkinga už greitą atsakymą, nes pirmasis raugas buruliuoja ir kyla. Kepimui prašosi. Raugą auginu pagal jūsų receptą. Bet šiai kvietinei duonai reika beveik jo viso, net 200 g? Ar kaskart kepant šią duoną reikia jai specialiai augintis raugą? Turėjau vilties, kad jo jau liks kitam kartui :) Žodžiu, noriu aiškiau suvokti proporcijas. Kiek raugo užauga, kiek lieka, kai jį panaudoji duonai (pgl. šį receptą) ir kiek laiko šaldytuve jį reikia primaitinti, kad vėl susikauptų 200 g. Ačiū<br />Lauranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-87310633972686592602015-05-12T15:32:55.942+02:002015-05-12T15:32:55.942+02:00Pagliau ir aš prisiruošiau raugą pasigaminti ir pr...Pagliau ir aš prisiruošiau raugą pasigaminti ir pradėti kepimą su juo. Raugas gavosi geras - burbuliuotas, skystas, malonaus kvapo. Bet su šia duona vargau... Pirmiausia ji visai nepakilo per naktį šaldytuve - galvojau nieko tokio, pabuvusi šiltai pakils. Suminkiau, sudėjau į krepšelį išklotą miltuotu rankšluosčiu (spec. krepšelis užsakytas internetu jau keliauja :) ) ir palikau kelioms val. Niekas ten man nekilo, nors kvepėjo gerai ir burbuliukai šiokie tokie matėsi. Kai jau įkaitinau orkaitę ir skardą tešla man neišsivertė - prilipo prie rankšluosčio. :) Nukrapšiau aš ją vėl ant miltuotos lentos, bandžiau suvaldyti, bet palaida bala buvo. Tai šiaip ne taip uždėjau ant kepimo popieriaus ir su juo ant įkaitintos ketaus keptuvės. Iškepė kažkas. :) Iškilo ne stebuklingai, bet vidus porėtas, tikrai nėra kleckas, tai kaip pirmam kartui, sakyčiau, visai gerai. :) Žinau, kad duoną su raugu iškepti nėra lengva, bet nepasiduosiu ir mėginsiu toliau. Ačiū už įkvėpimą! Žiūrėjau žiūrėjau tavo receptus kelis metus ir nebeištvėriau. :DVilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-20943639387081190792014-05-15T11:39:27.795+02:002014-05-15T11:39:27.795+02:00Duona pavyko puikiai, kad norisi JUS išbučiuoti už...Duona pavyko puikiai, kad norisi JUS išbučiuoti už tokias duonas!!! Paprasta, skani ir neprasta! Egidija K.https://www.blogger.com/profile/11946303483994176895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-10317148673170548572012-10-07T21:00:06.988+02:002012-10-07T21:00:06.988+02:00Bet o siaube koks pirmas mano įspūdis su raugu nee...Bet o siaube koks pirmas mano įspūdis su raugu neeuforiškas buvo :)) dabar jau viską visai kitaip matau ir duonas beveik tik su raugu kepu, nes jos būtent su raugu skanesnės, išraišmingesnės ir ...tiesiog idealios ♥aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-57649660446671872652012-10-07T20:57:09.404+02:002012-10-07T20:57:09.404+02:00Taip taip, šis hobis priverčia daugiau į pirktines...Taip taip, šis hobis priverčia daugiau į pirktines nežiūrėti! Bet man patinka toks hobis :)aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-71071324582718888432012-10-07T16:35:34.569+02:002012-10-07T16:35:34.569+02:00va jau natra sekmadieni iseiles kepu sita duonele,...va jau natra sekmadieni iseiles kepu sita duonele,skaniu.kazkur perskaicaiu pradejus duona kepti aju i parduotuve nebeisi,jau va nuo geguzes menesio turiu nauja hoby duona kepti ,ir aisku jau parduotuven neziuriu,aciu<br /><br />Ingridahttps://www.blogger.com/profile/17818998302571800633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-58033421448230209702011-05-23T13:28:19.911+02:002011-05-23T13:28:19.911+02:00Oi Ineta, tai galiu prakaita nuo kaktos nubraukti!...Oi Ineta, tai galiu prakaita nuo kaktos nubraukti!! :) Puiku kad raugas uzsirauge ir dar geriau kad jau net ir duona gavos!!!!aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-18921573200029150322011-05-23T11:37:38.438+02:002011-05-23T11:37:38.438+02:00Aguonėle, žinok tu pati geriausia:))) pasigaminau ...Aguonėle, žinok tu pati geriausia:))) pasigaminau raugą pagal tave, kuris gavos laaabai gerai, o jau duonelė kokia skani, šakės:) Ačiū :)Inhttps://www.blogger.com/profile/01418633015695572521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-28524654695536184992011-03-22T17:47:44.451+01:002011-03-22T17:47:44.451+01:00matau kad lengvai pasidavus! p.s. labai zaviai nau...matau kad lengvai pasidavus! p.s. labai zaviai naujoje nuotraukoje atrodai! :)dalijabloghttps://www.blogger.com/profile/18155110531856114327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-29454417560253265632011-03-20T08:12:02.194+01:002011-03-20T08:12:02.194+01:00Oi Dalija ačiū, bet žinok man dar toli iki kepyklė...Oi Dalija ačiū, bet žinok man dar toli iki kepyklėlės :DD aš tik nesveikai jos kepimui pasidavus!aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-72571553760828750202011-03-16T11:55:19.783+01:002011-03-16T11:55:19.783+01:00kokia grazi ir skaniai atrodanti, jau tu manau ir ...kokia grazi ir skaniai atrodanti, jau tu manau ir parduotuvele duonas kept atidarytum ;)dalijabloghttps://www.blogger.com/profile/18155110531856114327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-55734557794824946122011-03-12T17:59:19.197+01:002011-03-12T17:59:19.197+01:00Ačiū ačiū :*
Žinok, labai jau didelio skirtumo nep...Ačiū ačiū :*<br />Žinok, labai jau didelio skirtumo nepastebėjau. Tikslas tik įvykdytas- turiu raugo šaldytuve. Nes yra tiek visokių receptų kuriems būtent jo reikia!!!!!!!aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-562094397162494899.post-38294552084420947162011-03-11T23:46:01.663+01:002011-03-11T23:46:01.663+01:00Tai sveikinu su pirmagime:)Gera pradžia pusė darbo...Tai sveikinu su pirmagime:)Gera pradžia pusė darbo:)O šiaip, kaip pačiai, mielinė, ar šita skanesnė?srovehttps://www.blogger.com/profile/01849624124582325202noreply@blogger.com