2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

Salotos su šilta lašiša

Pirmą kartą šitaip ruošiau lašišą labai mielai progai ir taip ji patiko, jog tapo mūsų namuose favoritine ♥ Nereali žuvytė gaunas, tiesiog tipsta burnoje. Aš ją tiekiu šiap kaip pirmą  patiekalą, bet puikiai tinka ir salotoms. Mums reikia tik geros žuvytės. Šiai belieka nuimti odą ir supjausčius taip 1 cm storio juostelėmis suguldyti ant maistinės plėvelės. Paskaninti tik iš vienos pusės citrinos žievele, rupia druska, cukrumi, džiovintu arba šviežiu vaistiniu kiečiu (estragon'u), maistinę plėvelę "uždaryti" ir pašauti į 80° orkaitę taip 15-20 min
Šįkart valgėme su rukolos salotomis, į kurias putpelių kiaušinių su ikrais įdėjau, pakepintų kedro riešutų bei parmezano sūrio. Padažas iš ledo vyno acto, garstyčių, medaus, alyvuogių aliejaus, medaus bei druskos. Skanaus ;)

6 komentarai:

  1. Laaabai mėgstame taip keptą žuvytę. Eksperimentuojame su įvairia žuvimi http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/vegele-slow-cooking-metodu.html o tavo idėja kepti plėvelės vokelyje bus išbandyta. Nes kai kepiau neįvyniojusi tokiu būdu tuno kepsnį, buvo per sausas ir nelabai patiko. O vėgėlė gavosi tobula:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man patinka kepimas zemoje temperaturoje, bet reikia taikytis ir prie kitu seimos nariu ;) bet kiek pastebiu, galiu ir dazniau eksperimentuoti. Gera minti davei su tunu pabandyti! Reiks kita savaite ir ismegint ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Beskaitydama internete apie zemo kepimo temperatura radau, jog zuviai reikia 100c nes zemesnej baltymai 'susitraukia'. Ka as butent ir pastebejau, jie taip negraziai issiskyre. Skoniui nekenke, bet mes valgom gi akimis! Reiks kita karta isbandyti ir tai ;) mesai 80c .

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reikes ir man išbandyti 100 laipsnių temp. nors esu skaičiusi keletoje profesionalių virtuvės šefų knygose, kad kepa 70-80 tempeartūrose ir žuvį, ne tik mėsą. Tuną kepant irgi negražiai išsiskyrė, bet vėgėlėje nepastebėjau to, gal dėl to, kad su oda?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaži o vietoj plėvelės tiktų popierius? Imu nemėgt kept plastike...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal Odeta geriau atsakyti galetu? As neisivaizduoju. Esu pati irgi kepus zuvyte popieriuj, bet ar butent siam variantui tinka, negaliu pasakyti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails