2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Mocarto tortas

Ko tik spintelėse nerandama. Kai pagauna mane kokia pirkimo manija, tai griebiu viską iš eilės, su mintimi greitu metu ką nors kepti. Beeeet...dažnai nutinka, kad pamirštu ką aš čia norėjau kepti ir taip tūno metus vienus kitus ta pakuotė ir arba sulaukia panaudojimo arba tiesiog iškeliauja kitur :) Taiva, prieš šventes tvarkiau tas prieskonių spinteles ir radau pora praimtų nugos masės pakuočių bei pakelį marcipano. Prazondavus googl'ą į akis krito tortas. Mocarto tortas :) Nesu ragavus originalo, bet šis puikus! Tikras šventinis tortas. O 18 cm torto formai reikia:

Biskvitui:
2 kiaušinių
2 v.š. karšto vandens
žiupsnelio druskos
60 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
38 g krakmolo
38 g miltų
1 v.š. kakavos
1 nubraukto a.š. kepimo miltelių

Pertepimui:
50 g pieniško šokolado
50 g juodo šokolado
400 g grietinėlės
50 g nugos masės
24 g grietinėlės standiklio (3 pakeliai)
50 g smulkintų pistacijų
Marcipano

Nors org. Recepte nebuvo parašyta, bet aš biskvitus laisčiau stipria kava, kurią paskaninau karameliniu likeriu ;)


Pertepimus reikia ruoštis iš vakaro. Šokoladą susismulkinti ir užpilti karšta, bet neverdančia grietinėle (200g), išmaišyti, kad šis gerai ištirptų ir padėti į šaldytuvą. Nugą užpilti 100 g karštos grietinėlės, išmaišyti ir padėti šaldytuvan.

Kiaušinius atsiskirti. Baltymus išplakti su mažu žiupsneliu druskos iki standumo ir atsidėti į šoną. Kiaušinio trynius kartu su cukrumi bei verdančiu vandeniu išplakti iki kol masė padvigubės, pabaltės ir tokia beveik kreminė bus. Užtruks ~6 min. Tada į šių trynių masę sudėti baltymus, įsijoti maišytus miltus su krakmolu, kepimo milteliais bei kakava ir atsargiai sujungti viską. Gautą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir pašauti į įkaitintą 200 orkaitę ~ 20 min. Man užteko tik 15 min! Tad būtina tikrinti dantų krapštuku kaip kepa. Orkaitę išjungti ir biskvitą palikti dar 5-10 min joje. Tada išimti iš formos ir ataušinti ant grotelių. Man biskvitas gavos ne toks jau storas, bet išėjo supjaustyti į reikiamas dalis.

Atšaldytą šokolado masę išplakam su 12 g grietinėlės standiklio, nugos - su 6 g grietinėlės standiklio. 100 g grietinėlės su 6 g grietinėlės standiklio ir į šią masę įmaišome smulkintas pistacijas.  

Renkam: dedam biskvitą, ant jo pusę šokoladinės masės, tada iš abiejų pusių saikingai sulaistytą biskvitą, nugos masę. Užtarkuojam marcipano pagal norą ir uždengiam grietinėlės & pistacijų mase. Uždengiam lengvai iš abiejų pusių sulaistytu biskvitu ir tiek iš viršaus, tiek iš šonų aptepam likusia šokolado mase. Statom keletui val šaldytuvan ir puošiam kaip širdis geidžia. Skanaus!

Šaltinis: čia

11 komentarų:

  1. Oi koks gražuolis! Aš tuoj atsinešiu kavos, o tu pjaustyk, pjaustyk ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įspūdingai atrodo! O nugos masė tai čia tokia pati kaip nugos saldainiai su riešutais? Nes kažkaip LT neteko tokio reikalo matyt:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu :*
      Nugos mase tai labai panasi i pieniska sokolada, tik kad ji minkstesne ir pjaustos gerai. Bet merginos keiskit ja sokoladu. Tikrai nebus prasciau!

      Panaikinti
  3. o Lietuvoje galima kazin kur nors gauti nugos mases? labai jau knieti pasidaryti toki grazuoli, nes atrodo tonbulai, o skonis turbut neispasakytas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi nezinau nezinau kaip su tai nuga lt... Keiskit sokoladu pienisku, tikrai nebus prasciau. Tortas liuksiskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Och... ach... oi koks tortas... Kada pagaliau mane įsivaikinsi? :)

    P.S. Nugos Lietuvoje yra pirkti parduotuvėje Assorti. ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jau vedus esu, tad reikia vyra kalbinti del seimos gausejimo :DD

      Panaikinti
  6. o tie žali trupinukai (pistacijos?) kaip gundančiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, pistacijos. Labai tiko, ypac ir grietineles idare. Tik cia pistacijos nesudytos, tikiuos LT buna tokiu pirkti? :/

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails