2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Šokoladiniai biscotti

Paskutiniu metu nelabai noris kepti, bet priežastis aiški, dėlto daug galvos nesuku. Bet kai Insolente atitempė kibirą!!!! biscotti sausainėlių, būtų gėda buvus nors vieno recepto neišbandyti. 
Visą laiką norėjau šokoladinių, tad iškart ir kepiau ;) Puikūs!!!! Kadangi aš alergiška lazdyno riešutams, šiuos džiovintomis vyšniomis pakeičiau. Reikia:

60 g minkšto sviesto
220 g cukraus
1 vanilės ankšties
2 kiaušinių
280 g miltų
30 g kakavos
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
šiek tiek druskos
60 g pieniško šokolado
60 g džiovintų vyšnių

Aptepimui: grietinėlės (org. tepės kiaušiniu, bet aš neturėjau, tad tiko ir grietinėlė)

Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Sudėti išgremžtą vanilės ankšties turinį, įmušti kiaušinį ir paplakti 1 min. Įmušti likusį kiaušinį ir taip pat 1 min paplakti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską ir užmaišyti tešlą. Pačiame gale suberti stambiai pjaustytą šokoladą bei vyšnias. 
Tešlą pasidalinti į dvi dalis. Drėgnomis rankomis suformuoti kepaliukus, kuriuos dėti ant kepimo popieriaus paliekant gerą tarpą ir šiek tiek paspausti. Aptepti grietinėle ir pašauti į įkaitintą 170° orkaitę 25 min. Išėmus leisti šiek tiek praaušti, susipjaustyti ~2 cm storio riekelėmis, suguldyti vėl į skardą ir kepti iš kiekvienos pusės dar 5 min. Ataušinti ir sudėti į sandarų indą ;)

Šaltinis: čia  

2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Baltame vyne troškintos krevetės


Tai tikras sekmadienio maistas. Nereikia sukti galvos, kiek ilgai bus valgoma ir kaip atrodysime po tokio maisto :DD Kažin seilinukų suaugusiems nebūna ? :)
Tai jau antras savaitgalis, kai mėgaujamės jūros gėrybėmis. Pasirodo, nors ir gyvenam Frankfurte jau virš 10 metų, bet vis dar galime atrasti tikrų  parduotuvių perliukų! 2 km nuo namų yra didžiausia italų parduotuvė, su dar didesniu žuvies skyriumi. Ten tiek visokių žuvų ir krevečių, kad į kai kurias pažiūrėjus net nežinau kaip valgyti reikėtų :)


Šiam patiekalui ėmiau:

800 g šviežių krevečių
30 g sviesto
100 ml alyvuogių aliejaus
3 česnako skilteles
mažesnę šviežio rozmarino šakelę
1 lauro lapą
150 ml balto sauso vyno
druskos, pipirų
šiek tiek vorčesterio padažo
šiek tiek čili pipiriuko
citrinos sulčių
šviežių petražolių  

Į didesnį puodą ar keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, stambiau pjaustytą česnaką, lauro lapą bei rozmariną ir 5 min kepinti. Aliejus įgaus puikų skonį!


Ugnį padidinti ir sudėjus gerai nuplautas bei nusausintas krevetes apkepti, kol šios iškeps. Užtruks pora min. Užpilti vynu, paskaninti druska, pipirais, čili pipiriuku, vorčesterio padažu, citrinos sultimis ir išmaišyti. Leisti užvirti, įmaišyti smulkintą petražolę, uždengti ir nukėlus nuo ugnies palikti 15 min pastovėti. Patiekti prie batono ir žinoma balto sauso vyno ;)


P.S. man padažas įgavo rausvą spalvą. Manau todėl, kad kelioms krevetėms bemaišant galvos "nukrito" :))  
Skonis geras, tik jau yra ką veikti jas lukštenant!

Šaltinis: žurnalas "Lecker" Nr. 04.2012  

2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Plekšnė ant bulvių & baravykų


Tiesiog idealus patiekalas ♥ Jau bulvytės kokios skanios, tai ne tas žodis. Kepant žuviai išsiskiria skystis, kuris susijungia su česnaku ir baravykais ir jame tada išsitroškina bulvės. Puiku puiku. O tokia puikia vakarienę pasigaminti užtrunka visai neilgai. 2 asmenims ėmiau:

keletą bulvių
pora česnako skiltelių 
kelis šviežius baravykus
2 plekšnes
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus 
šiek tiek balto vyno
šviežių petražolių bei baziliko, jei po ranka yra

Bulvytes bei baravykus supjaustyti plonai ir atsidėti į dubenėlį. Paskaninti druska, pipirais, sudėti plokštelėmis pjaustytą česnaką, smulkintą petražolę bei baziliką, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir užpylus šiek tiek balto vyno išmaišyti viską. Kepimo skardelę iškloti kepimo popieriumi, paskleisti bulvių masę o ant jos sudėlioti padruskintas bei papipirintas plekšnes. Apšlakstyti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pašauti į įkaitintą 220° orkaitę 30 min. 
Skanaus!

Šaltinis: čia 

2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Stirnienos guliašas su juodu šokoladu


Vėlgi prasidėjo medžioklės metas ir jau aš vėl stirniena aprūpinta!
Vakar valgėm kepenėles su salotomis, o šiandien išbandžiau guliašą, gardintą šokoladu. Pasaka kaip skanu ♥ Rodos jo dėjos visai minimaliai, bet taip padažo skonį pagerino...mmh...
Žinoma, šiam patiekalui be galo svarbus sultinys. Aš jį daraus iš vakaro. Kiek sunaudoju tiek, o likusį užsišaldau. Kaip jį daraus, esu aprašius prie šio recepto ;)

Aš ėmiau:
galinį stirnos kumpį, kurio mėsytę susipjausčiau mažesniais gabaliukais (~500g)
1 morką
1 svogūną
1/2 petražolės šaknies
1 v.š. paprikos pastos
~40 ml konjako
~500 ml žvėrienos sultinio
200 ml gero raudono vyno
šiek tiek citrinos žievelės
apelsino žievelės, dvigubai daugiau nei citrinos
1 a.š. tarkuoto gero juodo šokolado 
1 a.š. serbentų džemo
druskos, pipirų



Orkaitę įsijungti iki 150°.
Morką, svogūną bei petražolės šaknį susipjaustyti smulkiai ir apkepti ketaus puode. Apkepti galima šlakelyje alyvuogių aliejaus arba ghee svieste. Atsidėti į šoną. 
Pusę mėsytės dėti į puodą ir ant stiprios ugnies apkepti pora min iš abiejų pusių. Pagardinti druska bei pipirais ir atidėti prie daržovių. Tą patį padaryti su likusia.
Į puodą įspausti pastą ir leisti šiai šiek tiek spalvos įgauti. Supilti konjaką, pamaišyti ir leisti šiam beveik visam nugaruoti. Įpilti pusę vyno ir leisti tol nugaruoti, kol ant puodo dugno tokia tirštoka masė bus. Supilti likusį vyną ir vėl leisti nugaruoti. Tada sudėti atgal daržoves bei mėsytę, užpilti sultiniu ir pašauti į orkaitę (uždengti nereikia) ~1,5 val. Aš po 1 val pamaišiau viską. Tiesiog išsitroškinus  mėsytė turi būti minkšta minkšta. Iki troškinimo pabaigos likus 10 min sudėjau žieveles. 
Mėsytei išsitroškinus, ją išsiimu (Nėra to darbo tikrai daug ;)), o padažą perkošiu. Tada sudedu atgal mėsytę, paskaninu šokoladu bei šaukšteliu serbentų džemo ir patiekiu prie bulvių košės ♥ Skanaus!!!

Šaltinis:čia

2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Kaip aš cukrinę antram gyvenimui prikėliau


esam pamišę dėl sendaikčių turgaus :) karts nuo karto randu vis kokių menkniekučių, kurie mane laiminga padaro. Kaip ir ši pasidabruota cukrinė. Tik aš į ją ne cukrų pyliau o gėlytę sodinau. Man patinka :) 


Granatų sirupas


Kaip jau ir praeitam recepte minėjau, viriaus sirupą. Man patinka turėti jų po truputėlį, kad vis pasitaikius kokiai progai tiesiog turėčiau. 
Šiuo metų laiku esam pamišę dėl granatų :) Geriam sultis litrais. Bet sirupui išsivirti vis dėlto nugvelbiau jų. 
Reikia:

250 ml šviežiai spaustų granatų sulčių ( na 2-3 vaisių)
100 g cukraus

Suberti cukrų į sultis ir užvirti. Ugnį prisukti ir virti toliau, kol tik pusė kiekio beliks. Karts nuo karto nugraibyti putas. Susipilstyti į sterilizuotą tarą ir padėti šaldytuvan. Gaunas ~200 ml. 
Šaltinis: žurnalas "Jamie" Nr. 01.2012 

2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Vištienos sparneliai, marinuoti granatų sirupe

Šiandien išbandžiau tokį įdomų patiekalą. Beskaitant receptą, tiesiog degė many noras jį išbandyti.
Sirupą išsiviriau prieš gerą savaitę, bet tik va kada pavyko šį panaudoti! Mane sužavėjo daržovės. Toks keistas derinys...saldumas, sūrumas ir česnakas. Sparneliai kaip sparneliai, nieko įspūdingo. Man patiko nerealiai pats derinys, bet tai tikrai patiekalas ne kiekvienam. Bet įdomumo dėliai rašau. Ėmiau:

vištienos sparnelių
druskos, pipirų
5 v.š. granatų sirupo

1 didesnį baklažaną
6 skilteles česnako ( 3 nuluptas, 3 ne)
2 raudonus svogūnus
saujelę graikinių riešutų
alyvuogių aliejaus
šviežių petražolių

Vištienos sparnelius geriausia iš vakaro įtrinti druska, pipirais bei granatų sirupu ir palikti pasimarinuoti.
Baklažaną supjaustyti didesniais gabaliukais ir dėti į kepimo indą. Svogūnus supjaustyti į 6 dalis ir dėti taip pat į indą. Prilaužyti riešutų, sudėti 3 česnako skilteles, pjaustytas plonomis riekelėmis ir 3 įmesti taip. Sudėlioti ant viršaus sparnelius, apšlakstyti gerai alyvuogių aliejumi, uždengti ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę 30 min. Atidengti ir kepti dar 30 min. Aš sparnelius kartą apverčiau ;) Skanaus!

Šaltinis: žurnalas "Jamie" Nr. 01.2012
Related Posts with Thumbnails